Jotkut sanoo että jopa vain 50 astetta, jotkut 67 astetta. Mikäs on, olisiko kompromissi jossain tuolla välimaastossa. En tahdo liian raakaa, kun lapset inhoaa sellaista lihaa.
Karitsan paahtopaistin lämpötila?
10
1991
Vastaukset
- auttoiko
Jos lapset eivät halua raakaa lihaa niin kypsennä sinne lähemmäs 67 astetta sisälämpötilaltaan.
Tseffit nykyään haluavat kaiken lihan mahdollisimman raakana, mutta 50 astetta on jo lian vähän, joten "aikuiseen" makuun jotain 58-60 on okei.
Jos 55 astetta (käytännössä 60 astetta) on riittävä lämpötila kuumavesikäyttöveden lämpötilaksi bakteerien pitämiseksi kurissa niin se riittää myös lihan sisälämpötilaksi vaikka Evira suositteleekin tarjoiltavan ruoan lämmön nostamista 80 asteeseen ja pitämistä vähintään 60 asteessa - tämä tietysti koskee vain ravintoloita, kotioloissa lämpö voi olla alhaisempi kuten edellä mainitut. - 75-punertava
Karitsan paahtopaisti? Eli nyt ei kyllä puhuta ruhonosasta sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyllähän karitsasta(kin) voi periaatteessa paistit erotella, mutta ei sitä nökärettä voi uuniin laittaa. Puhumalla kommunikoiva lihansyöjä ei saa 67 asteista lampaan- (edes karitsan) lihaa hampaillaan jauhetuksi.
- Lihakoulu
No kyllä hyvä karitsan paahtopaisti on todella mureaa ja onnistuu alle 60 asteisenakin. Kaupoissa myydään pakasteena ja tuoreena paahtopaistia ja se oikeesti on paahtopaisti.
Itse pidän paahtopaistista erityisesti, mutta kypsennän sen n63 asteiseksi. Paistan paisteihin pannulla paistopinnan ja laitan n. 80 asteiseen uuniin 25 -35 minuutiksi... Jonka jälkeen annan paistien vetäytyä folionalla n 15 min... Taivaalinen lopputulos;) - lämpötilamerkkaa
Lihakoulu kirjoitti:
No kyllä hyvä karitsan paahtopaisti on todella mureaa ja onnistuu alle 60 asteisenakin. Kaupoissa myydään pakasteena ja tuoreena paahtopaistia ja se oikeesti on paahtopaisti.
Itse pidän paahtopaistista erityisesti, mutta kypsennän sen n63 asteiseksi. Paistan paisteihin pannulla paistopinnan ja laitan n. 80 asteiseen uuniin 25 -35 minuutiksi... Jonka jälkeen annan paistien vetäytyä folionalla n 15 min... Taivaalinen lopputulos;)Ihmisten pitäisi ymmärtää, että vähintään 74 astetta riittää tappamaan pöpöt pois lihasta eikä käyttäytyä niinkuin Sukula, joka pyyhkii kätensä housunlahkeisiin tsikkeniä valmisteltuaan - pahinta teki Sukulan tehdessä tsikkeniä ja kundi teki raakasalaatin oheen samoila välineillä ja laudalla niitä puhdistamatta siinä välillä.
Jotenkin tseffeiltä unohtuu hygienisyys - samalla lusikalla kipataan kitaan maistiaisia ties mistä purkista ja eiku kansi kiinni - näinhän se hygieenisiyys tavoitetaan.
Useimmat tseffit ovat aivan aloittelijoilta ruokahygienian suhteen - itse en edes kotiruokaa tehdessäni sylje ruokaan kuten tseffit tekevät ohjelmissaan vaan maistamiseen käytän aina puhdasta lusikkaa oli kyse sitten tiramisusta tai jauhelihakastikkeesta. - paahtaenpaistia
lämpötilamerkkaa kirjoitti:
Ihmisten pitäisi ymmärtää, että vähintään 74 astetta riittää tappamaan pöpöt pois lihasta eikä käyttäytyä niinkuin Sukula, joka pyyhkii kätensä housunlahkeisiin tsikkeniä valmisteltuaan - pahinta teki Sukulan tehdessä tsikkeniä ja kundi teki raakasalaatin oheen samoila välineillä ja laudalla niitä puhdistamatta siinä välillä.
Jotenkin tseffeiltä unohtuu hygienisyys - samalla lusikalla kipataan kitaan maistiaisia ties mistä purkista ja eiku kansi kiinni - näinhän se hygieenisiyys tavoitetaan.
Useimmat tseffit ovat aivan aloittelijoilta ruokahygienian suhteen - itse en edes kotiruokaa tehdessäni sylje ruokaan kuten tseffit tekevät ohjelmissaan vaan maistamiseen käytän aina puhdasta lusikkaa oli kyse sitten tiramisusta tai jauhelihakastikkeesta.
- Suomenmieli
Suomalaisen karitsan teurastusikä 7-8kk. Lihapaino n.16-20kg.(40-45% elopainosta). Mistäpä kuvittelette, että saadaan kaupan mainostama 2kg:n paahtopaisti. Takajalka painaa kokonaisuudessaan reilu 2kg, eli "paahtopaisti" on luuttomaksi leikattu paisti. Sopii kernaasti ilmoittautua se lihatalo, jossa on lampaan paistinosia eroteltu. (vaikka "lihakoulu" tietää).
- Lihakoulu
Paahtopaisti karitsasta painaa n200 g kappale. Kaupassa niitä myydään useinmiten 4 kpl paketeissa jäisenä ja tuoreena.
Paketteja avataan myös palvelutiskeihin josta niitä voi ostaa yksitellen.
Karitsan paisti kokonaisena jossa on paahtopaisti, sisäpaisti, ulkopaisti (pyöropaisti myös) ja kulmapaisti kiinnintoisissaan painaa noin 1,5 kg ja isolla lampaalla 2 kg
Painot ovat noin painoja.... Mutta asia on tosi;)
T; Lihakoulu
- lampurievp
Tuontilammas myydään usein karitsana, vaikka todellisuudessa se ei sitä ole. Tälläkin hetkellä on lidlissä myynnissä pakastelammasta, jossa valmistaja ilmoittaa oikein, mutta kauppa on omassa mainoksessaan vääntänyt karitsaksi. Ympärivuotisesti laiduntavista maista harvemmin tulee karitsaa. Tuossa kuvalinkissäkään ei ole karitsaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1881419Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231208- 50948
- 70900
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53810Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva51808- 56792
- 102774
- 69748
- 33712