Olisi mukava kokeilla tänä jouluna uusia reseptejä

joulukokki

Tiedän että netti on niitä pullollaan, mutta aina on mukavampaa käyttää jotain sellaista reseptiä jonka joku toinen on jo hyväksi havainnut. Onko teillä hyviä vinkkejä?

Ohessa oma suosikkini:

Punajuuripaistos

2kg multapunajuuria
vettä
2tl yrttisuolaa
3rkl hunajaa
2dl smetanaa
1dl kermaa
150g sinihomejuustoa muruina
1tl kuivattua rakuunaa

Keitä punajuuret kypsiksi.Kuori ja raasta karkealla terällä tai tee suikaileita. Levitä uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi
Sirota pinnalle yrttisuola.
Lämmitä hunaja .Sekoita joukkoon smetana ja kevytkerma ja sinihomejuustomurut…sekä rakuuna
Kaada seos punajuurten päälle. Kypsennä paistosta uunissa n.30 min 200 astetta….. Kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

4

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • japanitar

      Voi, että onkin ainakin minulle mieleen tuo reseptisi. Kyllä niitä reseptejä on nyt joulun aikaan tarjolla, mutta siinäon se vaara, että alkaa kokeilla kaikkia- aika loppuu. Sitä mennä viuhtoo kaupasta kauppaa reseptit taskussa, ja muu unohtuu.. Tai ainakin minulle voi käydä niin?
      Vaikka minäkinkuntoilen ja liikun, tahtoo tulla näihin aikoihin herkuteltua niillä resepteillä liikaakin.

    • Kuulostaa herkulliselta, aion kokeilla.

      Kiitos ja hyvää joulua kokille!

    • Hei Joulukokki,

      kaivoin yhden oman joulupöydän suosikkiresepteistäni sinulle kiitokseksi.

      Näitä olen valmistanut välillä myös ystävilleni lahjaksi. Kysyntä kasvaa koko ajan, joten uskallan suositella, jos ...


      Sinappisilakat

      700 g    silakkafileitä
      1 l    vettä
      1 dl    etikkaa

      Liota silakkafileitä liemessä yön yli ja
      valuta sitten kuiviksi.
      (Voit halutessasi poistaa nahan,
      joka irtoaa helposti.)

      Valmista kastike:

      3    keltuaista
      2 rkl   vahvaa sinappia
      2 rkl   sokeria
      2 tl   suolaa
      1-2 tl   hien. valkopippuria

      sekoita edelliset ja lisää edelleen sekoittaen:

      2 dl   öljyä
      ½ dl    etikkaa
      1 dl    vettä
      4-5 rkl   tillisilppua

      Lado silakkafileet puhtaaseen tölkkiin ja
      lisää (ohuen majoneesin kaltainen) liemi.
      Valmista nautittavaksi 1 - 2 vrkn kuluttua.
      Säilyy jääkaapissa vähintään pari viikkoa.

      • kalan ystävä

        Kiitos ohjeesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3003
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2645
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2255
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2168
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1976
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      32
      1742
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1556
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1507
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1330
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1319
    Aihe