Koska olette viimeksi syöneet sirveliä?

o.sirvelinen

Minun viimeiset muistikuvat sirvelistä taitaa olla 60-luvulta. Ihan hyvää ruokaa se oli siihen aikaan mutta rasvaista.

68

17970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VanhaPerinneruoka

      Juuri alkuviikosta laitoin muikkuja suolaan sirveliä varten! Sirvelihän tehdään niin että pannulla ruskistetaan sianlihaa paloina ja laieteaan ne veteen sitten kiehumaan.
      Sipulia myös ruskistetaan sekaan ja pippuria laitetaan muutama, noin 10-15kpl.
      Muikut kiehautetaan eri kattilassa noin 5-min, että liika suola poistuu ja laitetaan sitten kypsien sianlihapalojen sekaan!
      Suolaa ei yleensä tarvitse lisätä! On hyvää keitettyjen perunoiden, ruisleivän ja ppimän kanssa!

      • karjalaisenpenska

        Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.


      • karjalaisenpenska kirjoitti:

        Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.

        Vuosikymmeniä sitten oli Kolin ravintolassa tarjolla jälkiruokana mansikkamöllöä. Tekotapa on kai ollut samanlainen kuin mustikkamöllöllä, mutta mustikoista lienee ollut silloin kapelo.


      • papnkertomaa

        Kannaksella mustikkamöllyn ainekset olivat ; mustikat, ruisjauho ja vähän sokeria.


      • cvbcbcvbc

        Up.


      • gfhfhfgh

        Jep.


      • lksdfsdff

        Joop.


      • kllrjjwrewr

        Männävuonna.


      • Anonyymi

        Sirvelissä ei ole kalaa.


    • Eräs suosittu metsäkämppien emännän valmistama ruokalaji oli ennen muinoin sipatti. Se valmistetaan ruskistamalla suikaleiksi tai kuutioiksi leikattua savusilavaa ja lisäämällä sekaan hienonnettua sipulia ja vehnäjauhoja. Huolehditaan, etteivät jauhot pala. Lisätään vesi ja syntynyttä kastiketta keitetään noin varttitunnin verran, jonka jälkeen lisätään maitoa tai maitojauhetta ja kuumennetaan, mutta ei polteta seosta pohjaan. Lopuksi kastike maustetaan suolalla ja nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa.

      Sienikastiketta voidaan valmistaa sipatin ohjeen mukaan kun silavan tilalle otetaan sieniä.

      • kunttulakko

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.


      • Hautuumaa

        Jotkin sairastui tuosta reseptistä vatsasyöpään.


      • fdgdfgdg

        Jep.


      • lkwjrelwe

        Up jep.


      • Anonyymi
        kunttulakko kirjoitti:

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.

        Sirveliä söin pentuna kotona noin 60-70 luvulla äiti valmisti sirvelin eli pentuna kelpasi ei mitää hampurilaista siihen aikaa ollut


      • Anonyymi
        kunttulakko kirjoitti:

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.

        Kuinka syödään suutarinpaistia ,eli minkä kera ?Kkuinka


    • VanhaPerinneruoka

      Samahan se on!

    • Ei_muslimeille

      Ei sirveliin mitään kalaa tule. Sirveli on omassa rasvassaan paistinpannulla kypsynnettyjä sianlihan paloja. Suolaa mausteeksi, eikä mitään muuta.

      • odsifudsf

        Jup.


      • Anonyymi

        JOO, EI TULE MUIKKUJA EIKÄ MUUTAKAAN KALAA SIRVELIIN.


    • Näläkää-pukkaa

      Parisen viikkoa sitten vetelin kerralla puolen vuoden tarpeen. Ensin oli ihan taivaallisen hyvää, mutta jo kolmannen annoksen lopulla alkoi pukkauttamaan.
      Siitä huolimatta syön sitä taas joskus.
      Parasta on kuitenkin kunnolla paahdettu Karjalan paisti, kuorineen keitetyt perunat ja siihen Karjalan piirakat.
      NAM!

      • jwerhkew

        Jep.


      • Anonyymi

        Evakko evväitä


    • Sirvelisoppoo olen syönyt viimeksi Lieksassa kotona lapsena.
      Reseptiä en tiedä.

    • iugfugrughfrhg

      Yksi versio on että sianlihapalat ruskistetaan paistinpannulla ja pannaan kiehuvaan veteen, kuoritut perunan lohkot lisätään samalla kiehumaan? Mausteeksi pippuria, sipulia ja suolaa, lopuksi suurustetaan ruisjauholla se keitto! On muuten hyvää!

      • Ei_muslimeille

        No höh. Tuohan on lihakeittoa.


    • ruskisoldat

      Sirveli on niin kuin poronkäristys mutta sianlihasta.

    • kokokokkikikkoinakokoon

      Muuten, mutta poronkäristys vuollaan pannulle jäisestä lihasta.

    • valurautapannu

      Laittakaas sirvelin ohjetta tänne.

      • Sin eräältä vanhalta lieksalaiselta sirvelin ohjeen, jollaista hän teki.
        Sian läskin palasia ensin ruskistettiin pannussa ja sitten ne laitettiin pataan ruisjauhon kanssa ja sitä sotkua keitetiin puolisen tuntia.


      • sirvelisti

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.


      • ViäräOhje
        sirvelisti kirjoitti:

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.

        Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?


      • sirvelisti
        ViäräOhje kirjoitti:

        Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?

        Sitä minäkin ihmettelin mutta kopioin ohjeet toisen kirjoituksesta. Minä käytän nykyisin teräskattiloita.


      • OikkeeOhje
        sirvelisti kirjoitti:

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.

        Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.


      • sirvelisti
        OikkeeOhje kirjoitti:

        Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.

        Ei ne ole viäriä eikä suoria, kukin teki omalla reseptillään. Meillä ei kasteltu leipää vaan se työnnettiin suoraan suuhun ja sirvelit perään, siinä säästyi paljon aikaa kun ei ollut turhia mutkia.
        Hampaattomat tietysti kasteli.

        Sitten oli mururessi joka tehtiin vanhasta leivästä. En muista miten.


      • ressikka

        Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
        Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa.


      • lwkerjlw

        Luulisin niin.


      • TuttuaHuttua
        lwkerjlw kirjoitti:

        Luulisin niin.

        Yksi verio on tehdä kattilassa liedella, eli keittää vanhasta leivästä puuro johon lisätään voita! Ainakin sitä tuli pentuna syötyä -50 luvulla! En ole kuullut maitoa siihen laitettavan, mutta sehän on makuasia!


      • ressikka kirjoitti:

        Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
        Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa.

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.


      • Mururessi
        kamuttaja kirjoitti:

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.

        Mururessi oli vain rasvaa ja leipääkeitetty padassa


      • hyväoliminusta
        kamuttaja kirjoitti:

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.

        No itse olen myöhempinä aikoina tehnyt paranneltua mururessiä johon laitan maitoa, ruisleipää. sipulia. kananmuna ja kasvis- tai lihaliemikuutiota keitetään kokoon ja nautitaan voin kanssa. Lasteni ollessa pieniä tein tuota joskus itselleni ja he sanoivat sitä koiranoksennukseksi. Kaipa ruoan ulkonäkö oli vähän semmoista puuromaista. Eivät syöneet sitä.


    • Hyvvee.oli

      Minäpä tein muikkulootoo.

      • sirveli.on.sirveliä

        Ei se ole sirveliä höppänä


    • kah-vittelija

      Nyt tuli nälkä, keitänpä kahaveet.

      • sodifou

        Jep.


      • sirveltäjä

        Maistuisi se sirveli vieläkin.


      • huukkunen
        sirveltäjä kirjoitti:

        Maistuisi se sirveli vieläkin.

        Osais vaan tehdä.


    • Onko kuka syönyt "harmoota puurroo".

      • doifgoudfg

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.


      • Taavi.l
        doifgoudfg kirjoitti:

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.

        En tiedä mistä tehdään. Äiti joskus teki kun olin penska ja sanoi sitä harmaaksi


      • harmmoo.puuro
        doifgoudfg kirjoitti:

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.

        Harmoossa puurossa oli ruista ja jotain muuta


    • hallaho

      Tämä aloitus tuntuu ärsyttävän palstalla häiriköivää ei-lieksalaista suvakki-rasistia joten nostetaan.

    • siinäpä.sitä

      Suvakki-rasisti toivoi lisää sirveliä.

    • kok-kelis

      Kokkelimaitoa ei ole tullut syötyä myöskään pitkiin aikoihin. En ole kyllä kaivannutkaan.

      • p-iimää

        Entä kokkelipiimä?


      • Anonyymi
        p-iimää kirjoitti:

        Entä kokkelipiimä?

        Kokkelipiimä on hyvää .


    • jo.on.hyvä.aloitus

      jo.on.hyvä.aloitus

    • sirveliksimenee

      Vastalääkettä moderaattorihäirikölle.

    • Anonyymi

      Perunamuusin kanssa sirveliä ameriikan pekonia paistetaan pannulla ruskeaksi ja lisätään vesi ja suola.

    • Anonyymi

      Ohrajauhopuuro tehdään veteen tai maitoon. Syödään voisilmän ja/tai maidon ja sokerin kanssa.
      Ohrajauhovelli keitetään maitoon, teen sitä silloin tällöin, tykkään.

    • Anonyymi

      Söin eilen naapurissa virvelin. Naapuri suuttu mahottomasti. Oli kuulemma joku kallis ampassaateri.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?

      Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa
      Sinkut
      94
      2713
    2. En rehellisesti usko et oisit

      Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos
      Ikävä
      36
      1829
    3. Ei ole kyllä mennyt

      Kovin hyvin kun alussa pieni sekoaminen hänestä 😏
      Ikävä
      10
      1734
    4. Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa

      Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin
      NATO
      375
      1640
    5. Näin sinusta taas unta!

      Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly
      Ikävä
      21
      1601
    6. Nainen, olet jotenkin lumoava

      Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel
      Ikävä
      68
      1437
    7. Olet muutenkin tyhmä

      Ja käyttäydyt epäasiallisesti siinä työssäsi.
      Ikävä
      119
      1237
    8. Se sinun kaipauksen kohde

      Ei todellakaan käy täällä höppänä mies.
      Ikävä
      13
      1166
    9. En muuttaisi sinusta mitään

      Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul
      Ikävä
      9
      1136
    10. Et katso sitä

      Niinkuin minua. Ehkä se luo toivetta
      Ikävä
      20
      1039
    Aihe