Mitä syöt mieluiten grillistä?
Täytetyt herkkusienet on ihania..
Mutta maggara ja tulinen sinappi taitavat kuitenkin olla numero 1.
Suosikki grilliherkkusi?
24
14831
Vastaukset
Ootko kokeillut runsaasti valkosipulilla höystettyä soija-etikka hiukan sinappia marinaadissa muutaman tunnin liotettuja herkkisieniä grillattuna yhdessä härän sisäfileestä tehtyjen pippuripihvien kanssa.
Suosittelen!
ps.siihen sitten tietysti valdemarissa haudutettuja vihanneksia, lohkoperunoita ja vielä punaviinikastike ja juomaksi esim.Mendosa punaviini niin kyllä kelpaa naatiskella.- Kokki-79
Nyt tuli nälkä!
Tuo marinointi on hyvä idea.
Härän sisukkaa on grillattu kaikenlaisten höysteiden kera, oikeastaan vartaissa paistetut häränfilepalat herkkusienten ja vihannesten kanssa ovat makuelämystensä puolesta aika lähellä tuota erkin erinomaista menyytä..
Punaviiniksi valitsen itse Raimatia.
- Nipsu
... grillattua lohifileetä, uusia perunoita, parsaa, kermaviilikastiketta ja viilennettyä roseeta... No, toukokuu tulla jolkottelee koko ajan lähemmäs.
Grillaan lohifileen niin, että ensin annan lihapuolelle väriä ja sitten hauduttelen hetken nahkapuoli alaspäin.
Ahhh....- AmandaM
pidät lohta grillissä?
- Nipsu
AmandaM kirjoitti:
pidät lohta grillissä?
Yleensä grillaan ison fileen palaa, ja se kestää aika kauan, ohut tulee varmaan muutamassa minuutissa. Grillaa nahatonta puolta ensin, kunnes se saa kauniin värin. Käännä sitten nahkapuoli alaspäin ja grillaa edelleen kunnes file on kypsää. Tässä vaiheessa voit lisätä suolan, tillin, sitruunamehun tms. ellet ole marinoinut filettä. Aika ei ole kriittinen, kun nahkapuoli on alaspäin, kypsäkin file irtoaa nätisti eikä murene. Itse jätän kalan hiukan roseeksi keskeltä, mutta moni tykkää täysin kypsästä. Kypsyyttä voi kokeilla paksuimmasta kohdasta haarukalla.
Kyseessähän on tuo alan miesten harrastama madeiratyyppinen vahva viini,jota ei juo edes Erkkikään.
Mutta ruoanlaittoon se soveltuu mitä parhaiten.
Esim.tällaiseen,Voita kattilaan,Paljon valkosipulia ja vihanneksia (pikkuporkkanoita,proccolia,vihreitä papuja,varsiselleriä,paprikaa,mistä nyt sattuu pitämäänkin)annetaan muhia vähän aikaa lisätään soijakastiketta ja muhitetaan.Sitten lisätään Valdemaria niin että vihannekset peittyvät.
Annetaan kiehua hiljakseen kokoon.
Sopii mainiosti possun uunifileen taikka pihvin kanssa.
Vallusta saa erinomaisen kastikkeen häränpihville.
Olenpa kokeillut vallussa haudutettua lohikalaakin. Kokeilkaa ihmeessä,minulla ainakin on aina Valdemarpullo keittiössä.- Mössääjä
Valdemar on jäänytkin vallan kokeilematta. Jormaa olen ostanut yhden puikon ihan lystin vuoksi: hinta oli oikeisiin viineihin verrattuna hassu ja etiketti tautisen ruma!
Madeirasoosia varten olen investoinut aitoon madeiraan ja harmitellut hintaa. Tuo Vallu saattaisi todella toimiakin keittiössä madeiran korvikkeena. Jokohan tänään pitäisi hakea astia kotimatkalla?
Tuolla Suomi24 Galleriassa näkyy erkinomainen hahmo istumassa soffalla, koiruuksia kainalossa. "Vanhuus" paljastuukin nuoruudeksi: viisikymppiskynnys vielä edessä päin! Itsellä täyttyi jokunen vuosi sitten. Hellan ääressä ja ruokapöydässä olemme gallerian kuvasta päätellen viihtyneet suunnilleen yhtä hyvin. - Mössääjä
Otinpas vinkistä vaarin ja vaihdoin vajaat viisi euroa yhteen Vallupulloon.
Yhdelle aterialle kypsentelin Valdemarissa haudutettuja kasviksia. Eilen tein madeirakastikkeen tyyppistä juttua naudanpihveille.
Mielestäni vadelman maku oli liian läpitunkeva. Ei Valdemarista sentään ihan madeiraviinin korvikkeeksi ruuanlaitossa ole. Pitäisiköhän kokeilla seuraavaksi Jormaa (joka maksaa vielä kymmenkunta senttiä Vallua vähemmän)?
Pullosta nyt kuitenkin tuli hylsy. Viimeinen desi meni kokin suuhun kastiketta kokoon keitellessä :o)
Hassu juttu sinänsä, että tuollainen 15-prosenttinen "viini" (marjamehu/sokerilitku) maksaa viime alkoholiverouudistuksen jälkeen vähemmän kuin oikeat viinit. O tempora, o mores! Mössääjä kirjoitti:
Otinpas vinkistä vaarin ja vaihdoin vajaat viisi euroa yhteen Vallupulloon.
Yhdelle aterialle kypsentelin Valdemarissa haudutettuja kasviksia. Eilen tein madeirakastikkeen tyyppistä juttua naudanpihveille.
Mielestäni vadelman maku oli liian läpitunkeva. Ei Valdemarista sentään ihan madeiraviinin korvikkeeksi ruuanlaitossa ole. Pitäisiköhän kokeilla seuraavaksi Jormaa (joka maksaa vielä kymmenkunta senttiä Vallua vähemmän)?
Pullosta nyt kuitenkin tuli hylsy. Viimeinen desi meni kokin suuhun kastiketta kokoon keitellessä :o)
Hassu juttu sinänsä, että tuollainen 15-prosenttinen "viini" (marjamehu/sokerilitku) maksaa viime alkoholiverouudistuksen jälkeen vähemmän kuin oikeat viinit. O tempora, o mores!Siunattu yllytyshulluus.
Nonniin enhän minä väittänytkään Vallua madeiran veroiseksi ja onhan asia niin että maku on maistajan suussa.
Ite kyllä pidän omien vallukokeilujeni mausta mutta ne ovatkin pitkän kokeilujakson tuotteita.
Sitäpaitti eihän sitä ikinä tee mitään "löytöjä" jos ei uskalla kokeilla mitään uutta ja outoa.
No eipä siinä mittään kuin että jatketaan kokeiluja ja heitellään vinkkejä.
- Popsi
sausaces eli nauravat nakit!
- Mää Grillaan
Kannattaa ostaa lammasta.
Laita marinoitumaan öljyyn, valkosipulimössöön ja pippuriin. Sitten huoneenlämpöisenä grilliin.
Sitten on parasta, kun sisus on vielä punainen. Ja viinikin voi olla punaista.- Nipsu
Meillä ostetaan aina ennen pääsiäistä (tarjoushintaan) kaksi lampaanpaistia. Toinen syödään pääsiäispöydässä ja toinen säästetään pakastimessa kesäksi. Otetaan jäisenä mukaan mökille loman alkaessa, pitää muut elintarvikkeet kylmälaukussa mukavan viileinä.
Sulatetusta paistista leikataan parhaista paloista viipaleita ja varraspaloja grilliin. Vähän vähemmän hyvistä tehdään keskikesän lammaskaali uudesta kaalista. Roippeista jauhetaan jauhelihaa ja tehdään kreikkalaistyyppisiä lammaspyöryköitä. Hyvää punaviiniä - eikä ole väliksi sataako vai paistaako, la dolce vita on taattu! - AmandaM
Nipsu kirjoitti:
Meillä ostetaan aina ennen pääsiäistä (tarjoushintaan) kaksi lampaanpaistia. Toinen syödään pääsiäispöydässä ja toinen säästetään pakastimessa kesäksi. Otetaan jäisenä mukaan mökille loman alkaessa, pitää muut elintarvikkeet kylmälaukussa mukavan viileinä.
Sulatetusta paistista leikataan parhaista paloista viipaleita ja varraspaloja grilliin. Vähän vähemmän hyvistä tehdään keskikesän lammaskaali uudesta kaalista. Roippeista jauhetaan jauhelihaa ja tehdään kreikkalaistyyppisiä lammaspyöryköitä. Hyvää punaviiniä - eikä ole väliksi sataako vai paistaako, la dolce vita on taattu!Annoitpa hyvän vinkin. Lammasta en olekaan grillannut tähän mennessä, lammasvarrasta tullaan kokeilemaan ensi kesänä meidän saaressa :-)
- Namnam
Naudan sisäfilepihvit, maustettuna mustapippurilla ja suolalla. Lisäkkeenä kirsikkatomaatteja jotka on kääritty pekoniin ja grillattu.
- Griller
Kyllã valkosipulihãrkã on loistavaa, lohkoperunoiden ja tuoreiden tomaattien kanssa. Jalapenoja myõs! Hieman hapanimelã-kastiketta perunoiden pããlle niin kyllã lãhtee. Ja liha-tomaatti-sipuli-paprika-kana-vartaat ovat hyviã.
Olen juuri Meksikossa hotellin koneella eli tuli tommoset ã:t tohon, taidanpas mennã pian syõmããn todella tuliset kanatortillat!- Kyrsä
Puoliksi palanut kotletti on poikaa ja viikon vanha nakki.
- in.na
Grillatut koipinuijat, tuliset sellaiset tietenkin, ovat ykkösiä meidän huushollissa. Atrian Chick -sarjan Firebirds -koipinuijat ovat loistavia, jos niihin lisää vielä tabascoa tai tulista salsakastiketta tms omaa lempimaustetta ja jättää marinoitumaan vielä päiväksi. Niistä tulee niin hyviä, että talvikaudellakin niitä tulee laitettua uunissa ritilällä grillivastuksella. Ja juomaksi ehdottomasti jäähileiseksi asti pakkasessa jäähdytetty olut... se on siinä, muuta ei tarvita!
Kestosuosikkeja ovat myös erilaiset kana / vihannesvartaat, kalaa foliossa mausteiden & vihannesten kera, peruna/sipuli/valkosipuli/voinyytit foliossa, sekä ihan kunnon perinteiset naudan sisäfileepihvit parilalla. Mökillä on kummasti löytynyt noin miljoona erilaista tapaa laittaa ruokaa grillissä kun se on niissä olosuhteissa ollut vähän pakko koska ne iänikuiset possunkasleritkin alkaa tulla korvista ulos.
Suosittelisin jokaista kotikokkia etsimään ja kokeilemaan erilaisia marinadiohjeita, ja kun se hyvä löytyy, käyttämään sitä pohjana ja kehittää siitä vielä parempaa. Kunnon mausteilla ja marinadilla grillaa vaikka käpyjä! - ihana patukka
Wotkinsin makkara ihanaa , sitä kuulema saa niiden omasta kaupasta jostain sörnäisten myymälästä. nyyh.
- kotikokki
Tässä herahtaa vesi kielelle muistellessa kesää ja grillausta... (huokaus...)
Meillä on kaasugrilli, jossa grillin vieressä ihan kattiloita ja pannuja varten poltin ja tässä usein teemme muurinpohjalla kaikenlaisia herkkuja.
Yksi kestosuosikeista on tämmöinen: Possun filetta (marinoitua jos ei itse jaksa marinoida) ensin suikaleena murikalle paistumaan, lisätään sipulia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, joskus vaihteluksi omenaa, ananasta, pikkumaissia, mitä milloinkin. (Valmis kruunuvihannes-sekoitus on myös hyvä joita on aina pakastimessa varalla.) Mausteeksi pippurisekoitusta, soijaa, loraus kermaa tai viiniä ja joskus auraa, myös kokonaisia valkosipulinkynsiä joskus. Mausteetkin aina vähän vaihtelevasti että saa eri makuelämyksiä! Lisukkeeksi on keitetty joskus riisiä, joskus syödään ihan sellaisenaan patongin ja hyvän punaviinin kanssa... nami nami... Helppoa ja hyvää! Ja samaan aikaan grillillä kypsenee alkupalaksi auralla tai jollain tuorejuustolla täytetyt herkkusienet pekoniin käärittynä!
Kesää odotellessa vesi kielellä! - ***
ovat grillatut, yrtti- ja valkosipulimarinadilla sivellyt broilerin rintafileet. Niiden kanssa grillattuja maissintähkiä, niin muuta ei tarvita!
Meikäläinen suosii myös vartaita: joko kasvisversiota, johon tökätään paprikaa, sipulia, herkkusieniä ja ehkä vielä pari kirsikkatomaattia. Tai sitten ihan broileritavaraa, johon tulee parit siivut maissintähkästä, pari palaa broileria ja vielä lisämauksi sipulia. Ja valellaan kunnolla bbq-kastikkeella. Peruskamaa, mutta toimii aina! - Jukkis
Aivan ehdoton grillauskastike suht tulisesta pitävälle on voin ja uuden Tabasco Garlic kastikkeen 50/50 sekoitus. Se on hyvin lähellä HotWings ravintoloiden siipisoosia mutta sopii aivan mahtavasti kaikelle kanalle ja esim ribsien päälle.
Sulata voita n. grammaa ja ravistele siihen tabascoa noin puolet. Anna hieman jähmettyä ja kaada grillatun eineen päälle. Tautisen hyvää ja todella helppoa! Ei toimi läheskään yhtä hyvin orggis Tabascolla. - Nyt tuli nälkä...
Makkara lienee suosituin meilläkin (itse tehdyn sinappi-ketsuppi-sipuliseoksen kera), mutta samanveroisia kilpailijoita ovat myös grillatut jauhelihapihvit (ne kaupan tavalliset) itse tehdyn perunasalaatin kera. Myös tuorejuustolla täytetyt, pekoniin kiedotut herkkusienet ovat hyviä.
Herkullisia ovat myös itse tehdyt pihvit:
Teen mureketaikinasta (jota ei ole pilattu millään muna-korppujauhomössöllä, vaan pelkkää jauhelihaa, sipulia ja runsaasti mausteita) 2 reilunkokoista pihviä, väliin reilusti tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour ruohosipuli), lätty folioon ja grilliin. Kieli tippuu! - TestX
No niin. Joku on varmaankin tehnyt tämmöistä, mutta laitetaan nyt.
Sellainen iso herkkusieni, jalka veks ja jää nätti monttu. Monttu täyteen edellispäivä keitettyä jasmiiniriisiä ja taputellaan tiiviiksi. Päälle höylällä nykäisty juusto siivu ja komeus kääritään pekoniin.
Riisi imee grillatessa kivasti mehut itseensä ja paketista tulee paljon täyteläisempi. - Anttipoika
Meidän perheen grilliherkut syntyy yleensä näistä yhdistellen.
Täytetyt herkkusienet:
Mieluusti tosi isoja herkkusieniä, jalka kokonaan irti, sisään esim. viherpippuri-koskenlaskijaa (tai oma muu suosikkijuusto). Päälle kietaistaan pekonisiivu tai jopa kaksi, kiinni hammastikulla ja grilliin. Valmista sitten, kun pekoni on joka puolelta kypsää, ja juusto alkaa valua ulos. Ei kevyttä herkkua mutta vie kielen mennessään.
Grillatut maissit:
Tuoreet maissintähkät leikataan 2-3 cm siivuiksi, esikeitetään suolatussa vedessä ja grillataan. Ilman keittämistäkin onnistuu, mutta kestää aika kauan ja keittämällä tulos on mehevämpi. Grillauskastiketta voi käyttää, mutta ei ole pakko. Grillattujen palojen päälle voi tietty sulattaa nokareen-pari voita...
Possun sisäfile:
Possun file on suht edullista ja herkullista. Helpointa on ostaa marinoitu kokonainen file, leikata 2-3 cm siivuiksi ja grillata läpikypsiksi, vaan ei kuiviksi. Fileen voi tietty grillata kokonaisenakin, mutta nuo tulevat alta 5 minuutin valmiiksi.
Jättikatkaravut:
Osta kaupasta pakastettuja jättikatkarapuja. Sulata (jos sulatat mikrossa, varo ettei ala kypsentyä - menee helposti kumimaiseksi) ja marinoi sulaneita katkiksia vähintään 30 min. soijakastikkeessa, myös teriyaki-kastike on herkkua. Töki ravut vartaaseen ja grillille.
Makkara:
Joskus jos jostain saa käsiinsä maustettuja makkaroita, niistä saa hyviä vartaita. Makkarat 2-3 cm siivuiksi, ja vartaisiin, niin, että samaan vartaaseen tulee "erimerkkisiä" makkaranpaloja. Ainahan grillissä pitää olla jotain perussettiäkin, eli ihan tavallista grillimakkaraa.
Sekalaiset kasvikset ja hedelmät:
Grilliin sopii mahtavasti marinoitu paprika, kesäkurpitsa, herkkusienet muutenkin kuin täytettynä. Kesäkurpitsa tosiaan vaatii vahvan marinoinnin, muuten se on ihan mautonta. Öljy, suola, mustapippuri ja aivan hävytön määrä valkosipulia toimii :-) Samaan liemeen voit heittää herkkusienetkin.
Keitä edellisellä aterialla esim. peruna per grillaaja ylimääräistä ja heitä keitetyt perunat grilliin. Grillaa, kunnes kuori saa joka puolelta vähän väriä. Grillikastikkeella maustaminen toimii, mutta ilmankin on hyvää.
Tomaateista tulee tosi hyviä ilman mitään kikkailuja! Grilliin vaan ja välillä kääntö ja tulee tosi hyvää. Kannattaa tosin ottaa isohkoja tomskuja.
Tuore ananas on kaupassa aika hintavaa, mutta se on hillittömän hyvää paitsi ihan sellaisenaan, myös grillattuna!
Bataateista tulee hyvää grillissäkin, joskin niiden grillaus kestää aika kauan (esikeittäminen auttaisi varmaan, mutta en ole kokeillut). Bataatit kannattaa leikata "veneiksi" ja sitten grilliin. Vinkki intialaistyyppisen ruuan ystäville: pyöritä bataattiveneet seoksessa, jossa on ruokaöljyä, suolaa, jauhettua juustokuminaa, kurkumaa ja vähän kardemummaa. Hitsi, että tässä kirjottaessa tulee nälkä ;-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?
Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa391759En rehellisesti usko et oisit
Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos271598Näin sinusta taas unta!
Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly141404Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa
Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin3421358Nainen, olet jotenkin lumoava
Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel681275- 81131
- 121048
En muuttaisi sinusta mitään
Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul7951- 20949
- 80889