Tietoa

maataloudesta ja hintoja

Ruoan hinta:
Mitenkä kävi vihanneksien hinnalle, kun Espanjaan tuli yllättäen talvi! Hinta tuplaantui.

Entäs jos suomessa ei olisi omaa viljantuotantoa ja euroopassa sattuisi sateinen kesä. Taas hinta tuplaantuisi. Nythän olemme aika pitkälle omavaraisia.

Maidontuotannon lopettaminen suomesta: Mistä riittäisi maitoa se määrä mitä täällä päivittäin käytetään. Vuonna 2004 Suomessa tuotettiin maitoa 2 303 500 000 litraa!! (Lähde tilastokeskus/maitobarometri) MISTÄ SAATAISIIN NIIN PALJON?
Maitoa kun ei kannata kovin kaukaa kuskata. Jos vaikka Puolasta tuotaisiin maito suomeen, se voisi olla kokkelia ennen rovaniemeä. Tosin puolassakaan ei ole niin paljoa ylituotantoa. Eikä Baltianmaissakaan, tai pohjoismaissa.

Liha. Sama tilanne saatavuuden kanssa kuin maidollakin, mutta säilyvyyden kanssa ei ongelmia.

Hintavertailu:
Lähde tilastokeskus ja maaseudun tulevaisuus (tuottajille maksettava hinta)

Sonninliha viikolla 7.
-Tanska 2,57 €/kg
-Saksa 2,46 €/kg
-Suomi 2,45 €/kg
-Ruotsi 2,45 €/kg

Hiehonliha vko 7.
-Tanska 2,35 €/kg
-Ruotsi 2,16 €/kg
-Suomi 2,16 €/kg

Lehmänliha
-Ruotsi 1,71 €/kg
-Saksa 1,60 €/kg
-Suomi 1,48 €/kg

Sianliha
-Saksa 1,54 €/kg
-Suomi 1,40 €/kg
-Ruotsi 1,31 €/kg

Mallasohra
-Tanska 132 € /Tonni
-Saksa 128 €/Tonni
-Suomi 122 €/Tonni

Ohra
-Saksa 111 €/Tonni
-Suomi 96 €/Tonni
-Ruotsi 95€/Tonni

Kaura
-Saksa 108 €/Tonni
-Ruotsi 98 €/Tonni
-Suomi 90 €/Tonni

Vehnä
-Ruotsi 110 €/Tonni
-Suomi 109 €/Tonni
-Saksa 103 €/Tonni

Jep. Ulkomailla tuotettu ruoka on selvästi halvempaa kuin Suomessa tuotettu.

34

3094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maitoa

      6 310 959 litraa päivässä!! Ja silti vielä tuodaan Virosta maitoa!! Myös juustoa ja jogurtteja tuodaan.

      Eipä taitais Suomipojalle maitoa riittää Euroopasta jos täältä tuotanto lopetettaisiin. EU-maiden ylituotanto rupesikin näyttämään yhtäkkiä pieneltä.

      P.S. Luin Eilisestä Maaseudun tulevaisuudesta, että Suomi jäi omasta kiintiöstä 40 000 000 litraa.

      • punaniska

        hei mitä tuo p.s tarkoittaa?
        Luit oikein maaseudun tulevaisudesta??Lue sinäkin työkansan sanoaa, saat oikiaa tietoa.


      • Antiveijo
        punaniska kirjoitti:

        hei mitä tuo p.s tarkoittaa?
        Luit oikein maaseudun tulevaisudesta??Lue sinäkin työkansan sanoaa, saat oikiaa tietoa.

        Väitätkö että tilastokeskus valehtelee??

        Kyllä siinä on meillä taas yksi tietäjä.

        P.S. Hanki elämä, vai miksi kirjoittelet klo. 00.44... hehehhehehe


      • tutkimus
        Antiveijo kirjoitti:

        Väitätkö että tilastokeskus valehtelee??

        Kyllä siinä on meillä taas yksi tietäjä.

        P.S. Hanki elämä, vai miksi kirjoittelet klo. 00.44... hehehhehehe

        ja emävale, tilastoja tehdää kulloinkin tilaaja tarpeiden mukaan.


      • Antiveijo
        tutkimus kirjoitti:

        ja emävale, tilastoja tehdää kulloinkin tilaaja tarpeiden mukaan.

        Että suomen maitokiintiö ei ylittynyt vuonna 2004 ja olisi ollut vara tuottaa maitoa 40 000 000 litraa enemmänkin.

        Ihme jankuttajia...

        Miten tuon tilaston voi räätälöidä tarpeen mukaan? Ei se meijerille mennyt maitomäärä muutu vaikka kenen näkökulmasta katsot.


    • Doc

      Tässä oli hyvää faktaa selkeästi esitettynä.

      Sääli vaan että vaikka sen kuinka rautalangasta vääntäisi niin aina riittää porukkaa joka on ei tätä ymmärrä (tai siis ei halua ymmärtää). Kateellisuus on ehtymätön luonnonvara Suomessa.

      • yrittäjä...

        Pitäisikö kotimainen maatalous kilpailuttaa, kuten kaikissa suurissa hankinnoissa nykyään pitää/saa tehdä? Merkittävinä tekijöinä voisi olla vaikkapa laatu, hinta, toiminnan varmuus, toimitus nykyisiin maamme elintarviketeollisuuden keräämispisteisiin jne. EU:n myötä rajamme ovat vapautuneet myös elintarvikkeiden kohdalta.

        Tarjouspyyntö voitaisiin kohdistaa kunkin raaka-aineen kohdalla ainakin kolmeen tuottajaan (maa, keskuskauppa tms) ja suorittaa valinta tältä pohjalta.

        Kun kyseessä on runsaan 5 miljoonan ihmisen markkina-alueesta niin kilpailevia tarjouksia varmasti tulee.

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        EU:n kautta saamia tukia voinemme käyttää johonkin millä maassamme on toiminnallisia/kilpailukykyisiä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.


      • Luitko ollenkaan noita hint...
        yrittäjä... kirjoitti:

        Pitäisikö kotimainen maatalous kilpailuttaa, kuten kaikissa suurissa hankinnoissa nykyään pitää/saa tehdä? Merkittävinä tekijöinä voisi olla vaikkapa laatu, hinta, toiminnan varmuus, toimitus nykyisiin maamme elintarviketeollisuuden keräämispisteisiin jne. EU:n myötä rajamme ovat vapautuneet myös elintarvikkeiden kohdalta.

        Tarjouspyyntö voitaisiin kohdistaa kunkin raaka-aineen kohdalla ainakin kolmeen tuottajaan (maa, keskuskauppa tms) ja suorittaa valinta tältä pohjalta.

        Kun kyseessä on runsaan 5 miljoonan ihmisen markkina-alueesta niin kilpailevia tarjouksia varmasti tulee.

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        EU:n kautta saamia tukia voinemme käyttää johonkin millä maassamme on toiminnallisia/kilpailukykyisiä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

        Siis Suomen teollisuus saa raaka-aineet lähes joka osalta halvemmalla kuin ruotsin tai tanskan tai saksan. Myös Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa maksetaan tukia viljelijöille. Aivan kuin Suomessakin. Siis kilpailu ei ole todellinen, koska tuotteiden hinta tuottajille on keinotekoisesti tiputettu alas ja korvataan tuilla. Näin on koko maailmassa.

        Eli jos tuet lopetetaan ja ruoan tuottaminen kilpailutetaan, niin mikä maa voittaisi? Tuskin Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa tai Tanskassa ihmiset tyytyvät pienempään palkkaan kuin Suomalaiset. Sitten on otettava huomioon pitkät kuljetusmatkat. (huomioi maidon säilyvyys) Mistä maasta saa edes niin paljoa maitoa? Suomen maidonkulutus on todellisuudessa yli 5 000 000 litraa maitoa päivässä!! Siis n. 150 täysperävaunurekallista maitoa päivässä. Aika hankalaa. Ei taitais mahtua nykyisen laivaliikenteen mukana tulemaan. Esim. viron ja Saksan kautta. Ei tule niin montaa laivaa päivässä Suomeen. Ja tuo olisi vasta maidon osuus. Entäs vilja? Ja lihatuotteet.


      • Antiveijo
        yrittäjä... kirjoitti:

        Pitäisikö kotimainen maatalous kilpailuttaa, kuten kaikissa suurissa hankinnoissa nykyään pitää/saa tehdä? Merkittävinä tekijöinä voisi olla vaikkapa laatu, hinta, toiminnan varmuus, toimitus nykyisiin maamme elintarviketeollisuuden keräämispisteisiin jne. EU:n myötä rajamme ovat vapautuneet myös elintarvikkeiden kohdalta.

        Tarjouspyyntö voitaisiin kohdistaa kunkin raaka-aineen kohdalla ainakin kolmeen tuottajaan (maa, keskuskauppa tms) ja suorittaa valinta tältä pohjalta.

        Kun kyseessä on runsaan 5 miljoonan ihmisen markkina-alueesta niin kilpailevia tarjouksia varmasti tulee.

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        EU:n kautta saamia tukia voinemme käyttää johonkin millä maassamme on toiminnallisia/kilpailukykyisiä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

        Jos tuet lopetetaan ja ruoan hinta kilpailutetaan, niin viljelijät tuskin tyytyvät pienempään palkkaan kuin mitä nyt saavat. Päinvastoin. Voisivat pyytää lisää palkkaa, jos saisivat itse määrätä tuotteidensa hinnan. Veikkaisin että tuottajille maksettava hinta kolminkertaistuisi. MIETI mitä se vaikuttaisi kaupan hintoihin.

        Esimerkiksi sonninlihasta maksettiin suomessa ennen EU:ta tuottajalle 40 mk/kilo eli n. 6,50 € ja nykyään kymmenen vuotta myöhemmin hinta on 2,45 €/kilo kun muuten yleinen palkkataso ja elinkustannukset on nousseet aika rajusti. Esim. bensa (95) maksoi silloin n. 4mk/litra kun nyt se maksaa 1,10-1,16 €/litra eli LÄHES 7 MK/LITRA!!


      • yrittäjä...
        Antiveijo kirjoitti:

        Jos tuet lopetetaan ja ruoan hinta kilpailutetaan, niin viljelijät tuskin tyytyvät pienempään palkkaan kuin mitä nyt saavat. Päinvastoin. Voisivat pyytää lisää palkkaa, jos saisivat itse määrätä tuotteidensa hinnan. Veikkaisin että tuottajille maksettava hinta kolminkertaistuisi. MIETI mitä se vaikuttaisi kaupan hintoihin.

        Esimerkiksi sonninlihasta maksettiin suomessa ennen EU:ta tuottajalle 40 mk/kilo eli n. 6,50 € ja nykyään kymmenen vuotta myöhemmin hinta on 2,45 €/kilo kun muuten yleinen palkkataso ja elinkustannukset on nousseet aika rajusti. Esim. bensa (95) maksoi silloin n. 4mk/litra kun nyt se maksaa 1,10-1,16 €/litra eli LÄHES 7 MK/LITRA!!

        Mitä yritystoimintaa on se missä tietyn porukan (KEPU) edustajat myyvät tuottamiseen tarvittavat koneet, laitteet, raaka-aineet jne ja itse määrittelevät niille hinnan. Saaman porukan edustajat myös määrittelevät hinnan mitä niistä sinulle maksetaan. Ostakaa edellä mainitut tuotteet kilpailuttamalla ne ja myykää tuotteenne itse määräämällänne hinnalla niinkuin tuottavassa yritystoiminnassa toimitaan. Nykyisellä toimintaperiaatteella te olette vain KEPUN pomojen pelinappuloita.

        Silloin kaupalla ja kuluttajalla on valinta; ostaako hän sinun tuotteita vai jossakin muualla tuotettuja tuotteita. Määräävänä tekijänä laadussa ja hinnassa on minkälaista laatutasoa ja mitä kuluttaja haluaa niistä maksaa.


      • etukäteen
        yrittäjä... kirjoitti:

        Pitäisikö kotimainen maatalous kilpailuttaa, kuten kaikissa suurissa hankinnoissa nykyään pitää/saa tehdä? Merkittävinä tekijöinä voisi olla vaikkapa laatu, hinta, toiminnan varmuus, toimitus nykyisiin maamme elintarviketeollisuuden keräämispisteisiin jne. EU:n myötä rajamme ovat vapautuneet myös elintarvikkeiden kohdalta.

        Tarjouspyyntö voitaisiin kohdistaa kunkin raaka-aineen kohdalla ainakin kolmeen tuottajaan (maa, keskuskauppa tms) ja suorittaa valinta tältä pohjalta.

        Kun kyseessä on runsaan 5 miljoonan ihmisen markkina-alueesta niin kilpailevia tarjouksia varmasti tulee.

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        EU:n kautta saamia tukia voinemme käyttää johonkin millä maassamme on toiminnallisia/kilpailukykyisiä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

        nettietiketin rikkomisesta , mutta on pakko ihmetellä mistä näitä (yrittäjä....) IDIOOTTEJA oikein riittää .
        Ne hinnathan olivat halvimmat juuri Suomessa .


      • yrittäjä...
        etukäteen kirjoitti:

        nettietiketin rikkomisesta , mutta on pakko ihmetellä mistä näitä (yrittäjä....) IDIOOTTEJA oikein riittää .
        Ne hinnathan olivat halvimmat juuri Suomessa .

        "Suomi on edelleen kallis maa

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin."

        Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä olevasta artikkelista


      • EU-avustaja
        yrittäjä... kirjoitti:

        "Suomi on edelleen kallis maa

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin."

        Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä olevasta artikkelista

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin. Yhteismarkkinoiden piirteisiin kuuluu hintatason tasoittuminen ajan myötä. Verojen yhtenäistäminen ei kuulu virallisesti EU:n ohjelmaan, mutta käytännössä yhteismarkkinat luovat paineita myös verotuksen, myös arvonlisäveron, yhtenäistämiselle.

        Hintaero Saksaan veron jälkeen pieni

        Jos esimerkiksi Suomessa 7,00 euroa ja Saksassa 6,14 euroa maksavalla juustolla olisi meillä Saksan 7 prosentin arvonlisävero, sen kilohinnaksi tulisikin 6,40. 14 prosentin hinnanero supistuu verojen tasauksen jälkeen 4,2 prosenttiin. Hinnanerosta selittyy veroerolla siis kaksi kolmasosaa.

        Hintaero on kaventunut vuodesta 1994 lihan, maitotaloustuotteiden, rasvojen ja sokerituotteiden osalta ja kasvanut vihannesten ja juuresten osalta.


      • etukäteen
        yrittäjä... kirjoitti:

        "Suomi on edelleen kallis maa

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin."

        Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä olevasta artikkelista

        ......halvimmasta viljasta saadaan aikaan kallein leipä ?
        Ei ainakaan viljelijästä , vaan viljelijälle maksettava hinta on lähinnä jäännöserä , muun suomalaisen kustannustason jälkeen .

        Onko mielestäsi tasapuolista kilpailua , kun suomeen tuodaan maitoa virosta virolaisella palkkatasolla tuotettuna ja suomessa elintarviketeollisuus ja maatilat joutuvat toimimaan suomalaisella kustannustasolla ?


      • EU-avustaja
        yrittäjä... kirjoitti:

        "Suomi on edelleen kallis maa

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin."

        Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä olevasta artikkelista

        Hieman on nyt puurot ja vellit sekaisin.
        Alkuperäisessä postauksessa oli raaka-ainehinnat eli ne tuottajan saamat hinnat.

        Tuo lainaus oli elintarvikkeiden hinnoista.
        Niihin tietysti sisältyy teollisuuden, kuljetuksen, kaupan ja ALVin yms osuudet. Jos niissä portaissa elintarvikkeen hinta nousee selvästi muita maita korkeammalle, niin ei liene se viljelijöiden syy?

        Jostain jos joku löytäis selkeän selvityksen elintarvikkeiden hinnanmuodostuksesta?

        Tuota leivän hintaakin vois miettiä, kuka "vetää välistä" Saksaan verrattuna, jos raaka-aineet ovat yhtä kalliita.


      • Kuluttaja
        yrittäjä... kirjoitti:

        "Suomi on edelleen kallis maa

        EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa keskimäärin."

        Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä olevasta artikkelista

        Yrittäjä:
        >> "Suomi on edelleen kallis maa
        >>
        >> EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta
        >> huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa
        >> vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa
        >> keskimäärin."

        > Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä
        > olevasta artikkelista

        - Niin onkin osittainen lainaus...,
        nimimerkki "yrittäjä" käyttää ko tekstiä tarkoitushakuisesti väärin, kun hänen on vaikeata tunnustaa se todellisuus, että Suomen tuottajahinnat ovatkin alhaiset.

        Elintarvikkeet todellakin maksavat Suomessa enemmän kuin EU:ssa keskimäärin, mutta siihen eivät olekaan syynä Suomen maataloustuottajahintojen korkeat hinnat..., vaan joku aivan muu syy!


      • Kuluttaja
        yrittäjä... kirjoitti:

        Pitäisikö kotimainen maatalous kilpailuttaa, kuten kaikissa suurissa hankinnoissa nykyään pitää/saa tehdä? Merkittävinä tekijöinä voisi olla vaikkapa laatu, hinta, toiminnan varmuus, toimitus nykyisiin maamme elintarviketeollisuuden keräämispisteisiin jne. EU:n myötä rajamme ovat vapautuneet myös elintarvikkeiden kohdalta.

        Tarjouspyyntö voitaisiin kohdistaa kunkin raaka-aineen kohdalla ainakin kolmeen tuottajaan (maa, keskuskauppa tms) ja suorittaa valinta tältä pohjalta.

        Kun kyseessä on runsaan 5 miljoonan ihmisen markkina-alueesta niin kilpailevia tarjouksia varmasti tulee.

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        EU:n kautta saamia tukia voinemme käyttää johonkin millä maassamme on toiminnallisia/kilpailukykyisiä mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

        EU-maatalous on jo kilpailutettu!


        EU romahdutti Suomen tuottajahinnat 1.1.1995 samalle tasolle vanhojen EU-maiden kanssa.

        Vanhoissa EU-maissa tuottajahintojen romahduttaminen tapahtui jo 1.1.1993. EU-maissa romahdus korvattiin viljelijöille ns. tuilla, jotka todellisuudessa ovat hinnanalennusten kompensaatiomaksuja.

        Vuosina 1993-1994 suomalaisesta kuluttajasta tuntui;

        - suomalaisissa tuottajahinnoissa on varaa kilpailuttaa.

        - että viljely EU:ssa olisi Suomea kannattavampaa, koska tuotajat pystyivät tuottamaan siellä halvemmalla.


        Elintarvikkeet maksavat edelleen paljon kaupassa...

        -Mikä EU:ssa alhaisista tuottajahinnoista hyötyy?

        Kuka vetää välistä?

        KEPUko?

        Ylikansallisten markkinavoimien (lue: saalistusvoimien) hallussa oleva elintarviketeollisuus on asialla.
        Ei suinkaan Kepun määräämisvalta...

        Katsopa tuotteesta, onko OY:n perässä j-kirjain..., j tarkoittaa, että yhtiö on pörssissä. Osakkeenomistajat ovat silloin kasvottomia sijoittajia, jotka saalistavat osinkoja.


      • yksityisyrittäjä...
        Kuluttaja kirjoitti:

        Yrittäjä:
        >> "Suomi on edelleen kallis maa
        >>
        >> EU-jäsenyyden tuomasta hintojen laskusta
        >> huolimatta elintarvikkeet maksavat Suomessa
        >> vielä selvästi enemmän kuin EU-maissa
        >> keskimäärin."

        > Tämä on osittainen lainaus EU-avustajan yllä
        > olevasta artikkelista

        - Niin onkin osittainen lainaus...,
        nimimerkki "yrittäjä" käyttää ko tekstiä tarkoitushakuisesti väärin, kun hänen on vaikeata tunnustaa se todellisuus, että Suomen tuottajahinnat ovatkin alhaiset.

        Elintarvikkeet todellakin maksavat Suomessa enemmän kuin EU:ssa keskimäärin, mutta siihen eivät olekaan syynä Suomen maataloustuottajahintojen korkeat hinnat..., vaan joku aivan muu syy!

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.


      • Antiveijo
        yrittäjä... kirjoitti:

        Mitä yritystoimintaa on se missä tietyn porukan (KEPU) edustajat myyvät tuottamiseen tarvittavat koneet, laitteet, raaka-aineet jne ja itse määrittelevät niille hinnan. Saaman porukan edustajat myös määrittelevät hinnan mitä niistä sinulle maksetaan. Ostakaa edellä mainitut tuotteet kilpailuttamalla ne ja myykää tuotteenne itse määräämällänne hinnalla niinkuin tuottavassa yritystoiminnassa toimitaan. Nykyisellä toimintaperiaatteella te olette vain KEPUN pomojen pelinappuloita.

        Silloin kaupalla ja kuluttajalla on valinta; ostaako hän sinun tuotteita vai jossakin muualla tuotettuja tuotteita. Määräävänä tekijänä laadussa ja hinnassa on minkälaista laatutasoa ja mitä kuluttaja haluaa niistä maksaa.

        Sulla on levy hirttänyt kiinni. Ei se KEPU noita hintoja määrää. Aika pitkälle hinta määräytyy Euroopan markkinahinnan mukaan.


      • Silmille tulee 100 bar
        Kuluttaja kirjoitti:

        EU-maatalous on jo kilpailutettu!


        EU romahdutti Suomen tuottajahinnat 1.1.1995 samalle tasolle vanhojen EU-maiden kanssa.

        Vanhoissa EU-maissa tuottajahintojen romahduttaminen tapahtui jo 1.1.1993. EU-maissa romahdus korvattiin viljelijöille ns. tuilla, jotka todellisuudessa ovat hinnanalennusten kompensaatiomaksuja.

        Vuosina 1993-1994 suomalaisesta kuluttajasta tuntui;

        - suomalaisissa tuottajahinnoissa on varaa kilpailuttaa.

        - että viljely EU:ssa olisi Suomea kannattavampaa, koska tuotajat pystyivät tuottamaan siellä halvemmalla.


        Elintarvikkeet maksavat edelleen paljon kaupassa...

        -Mikä EU:ssa alhaisista tuottajahinnoista hyötyy?

        Kuka vetää välistä?

        KEPUko?

        Ylikansallisten markkinavoimien (lue: saalistusvoimien) hallussa oleva elintarviketeollisuus on asialla.
        Ei suinkaan Kepun määräämisvalta...

        Katsopa tuotteesta, onko OY:n perässä j-kirjain..., j tarkoittaa, että yhtiö on pörssissä. Osakkeenomistajat ovat silloin kasvottomia sijoittajia, jotka saalistavat osinkoja.

        Johonkin rahat häviää ja kustaan silmään ja paineella.

        No,maali likellä jo


      • Kepustelua
        yrittäjä... kirjoitti:

        Mitä yritystoimintaa on se missä tietyn porukan (KEPU) edustajat myyvät tuottamiseen tarvittavat koneet, laitteet, raaka-aineet jne ja itse määrittelevät niille hinnan. Saaman porukan edustajat myös määrittelevät hinnan mitä niistä sinulle maksetaan. Ostakaa edellä mainitut tuotteet kilpailuttamalla ne ja myykää tuotteenne itse määräämällänne hinnalla niinkuin tuottavassa yritystoiminnassa toimitaan. Nykyisellä toimintaperiaatteella te olette vain KEPUN pomojen pelinappuloita.

        Silloin kaupalla ja kuluttajalla on valinta; ostaako hän sinun tuotteita vai jossakin muualla tuotettuja tuotteita. Määräävänä tekijänä laadussa ja hinnassa on minkälaista laatutasoa ja mitä kuluttaja haluaa niistä maksaa.

        Onpa erikoisen urautunut mielipiteen ilmaisija.
        hän työtää varmasti kepua ahteriinsakin, mikäli
        sananvalintoihin on uskomista. Kepu pettää aina,
        mutta onko maataloskauppa millään tavalla sen hallussa tai maamme jatkojalostava teollisuus.
        on vaikea nähdä järkeä tämänkaltaisessa KEPU-inhossa. Itsekään en pidä vanhakantaisia kepuleita kovin suuressa arvossa ja niitä on täällä syvällä maaseudulla riittävästi, ihan ylituotannoksi saakka. Minäkään en silti näe
        väitetylle sanelupolitiikalle mitään todellisuus-pohjaa. Yrittäjän mielipiteet on ihan kotitekoisia ja suoraan sanoen perseestä.


      • suurin
        Kuluttaja kirjoitti:

        EU-maatalous on jo kilpailutettu!


        EU romahdutti Suomen tuottajahinnat 1.1.1995 samalle tasolle vanhojen EU-maiden kanssa.

        Vanhoissa EU-maissa tuottajahintojen romahduttaminen tapahtui jo 1.1.1993. EU-maissa romahdus korvattiin viljelijöille ns. tuilla, jotka todellisuudessa ovat hinnanalennusten kompensaatiomaksuja.

        Vuosina 1993-1994 suomalaisesta kuluttajasta tuntui;

        - suomalaisissa tuottajahinnoissa on varaa kilpailuttaa.

        - että viljely EU:ssa olisi Suomea kannattavampaa, koska tuotajat pystyivät tuottamaan siellä halvemmalla.


        Elintarvikkeet maksavat edelleen paljon kaupassa...

        -Mikä EU:ssa alhaisista tuottajahinnoista hyötyy?

        Kuka vetää välistä?

        KEPUko?

        Ylikansallisten markkinavoimien (lue: saalistusvoimien) hallussa oleva elintarviketeollisuus on asialla.
        Ei suinkaan Kepun määräämisvalta...

        Katsopa tuotteesta, onko OY:n perässä j-kirjain..., j tarkoittaa, että yhtiö on pörssissä. Osakkeenomistajat ovat silloin kasvottomia sijoittajia, jotka saalistavat osinkoja.

        voittaja on älyttömän kokoinen virkakoneisto joka tätä tukihelvettiä pyörittää, suomessahan on 50 miljoonan asukkaan virka ja hallintokoneisto.


      • mätäpaiseita
        Silmille tulee 100 bar kirjoitti:

        Johonkin rahat häviää ja kustaan silmään ja paineella.

        No,maali likellä jo

        kukaan ei ole mistään vastuussa, tuottaja kantaa kaiken vastuun ja vahingot.


      • Kepustelua
        yksityisyrittäjä... kirjoitti:

        Jos saamme raaka-aineet nykyistä huomattavasti halvemmalla ja kun saamme KEPUN määräämisvallan elintaviketeollisuudesta ja kaupasta pysäytettyä, täytyy elintarvikkeiden hinnoissa olla selvä ero nykyisiin hintoihin.

        jos tuonkaltainen urautunut tyyppi pärjää yrittäjänä ilman omia aivojaan niin suosittelisin
        viljelijöille ryhtymistä yrittäjiksi. Siinä pärjää ilmeisesti millaisilla älynlahjoilla tahansa.


      • Toukohousu
        suurin kirjoitti:

        voittaja on älyttömän kokoinen virkakoneisto joka tätä tukihelvettiä pyörittää, suomessahan on 50 miljoonan asukkaan virka ja hallintokoneisto.

        Maatalousneuvonnasta ja virkakoneistosta riittäisi kehitysavuksi. Mitään tekemätöntä hallintoa ja virkakoneistoa meillä piisaa. Niiden määrää ei ole sitten eu paratiisiin päästyämme millään muotoa rajoitettu. Joskus
        olen kuullut, että 7-10 tila kohti on yksi
        verovaroin palkattu byrokraatti. Koetappa soittaa
        jollekin, niin näet miten ne ei tiedä eivätkä vastaa mistään asiasta. Terävimmät antaa uuden/
        toisen breshneviläisen jolle voisit soittaa.


      • kaikki
        Toukohousu kirjoitti:

        Maatalousneuvonnasta ja virkakoneistosta riittäisi kehitysavuksi. Mitään tekemätöntä hallintoa ja virkakoneistoa meillä piisaa. Niiden määrää ei ole sitten eu paratiisiin päästyämme millään muotoa rajoitettu. Joskus
        olen kuullut, että 7-10 tila kohti on yksi
        verovaroin palkattu byrokraatti. Koetappa soittaa
        jollekin, niin näet miten ne ei tiedä eivätkä vastaa mistään asiasta. Terävimmät antaa uuden/
        toisen breshneviläisen jolle voisit soittaa.

        meneppä kysymään neuvoa johonkin arkipäivän ongelmaan et mitää hyötyä saa, ylimielistä 30-40 vuoden vanhaa kirjaviisauksien latelemista, neuvonta on samanlaista tyhjänpäiväistä vanhan asian kertaamista, tuosta vielä pitäis maksaa.


    • kuluttelija mielellään

      Noilla hinnoilla ja vaikka tuplaten.
      Mutta EI.
      Jos menen suoraan tuottajalta kysymään myykö sonnin persusta 6€ kilo nin ei onnistu.Se on niin pirun ahne että pyytää ainakin 4 kertaisen hinnan

      • ensin

        miksi se pyytää nelinkertaista hintaa, laki vaatii kaksi eläinlääkärin tarkastuskäyntiä ennenkun tilalta voi myydä suoraan kuluttajalle, eläin tarkistetaan ennen teurastusta ja teurastuksen jälkeen, arvaa mitä ne käynnit maksaa, selvitä tuo aikasikuluksi ja laske montako euroo/kg se lisää hintaa.


      • zcvsaa
        ensin kirjoitti:

        miksi se pyytää nelinkertaista hintaa, laki vaatii kaksi eläinlääkärin tarkastuskäyntiä ennenkun tilalta voi myydä suoraan kuluttajalle, eläin tarkistetaan ennen teurastusta ja teurastuksen jälkeen, arvaa mitä ne käynnit maksaa, selvitä tuo aikasikuluksi ja laske montako euroo/kg se lisää hintaa.

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.


      • vaan
        zcvsaa kirjoitti:

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.

        ottaa asioista selvää ennenku alkaat uhota, sun jutuistas paistaa täysi tietämättömyys ja tyhmyys, omaan käyttöön saa ottaa ilman tarkastusta mutta et myydä muille, turaaksi menevät tarkistetaa teurastamolla eläinlääkärin toimesta, oot sä helvetti täys idiootti.


      • Antiveijo
        zcvsaa kirjoitti:

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.

        Teurastamoilla on kyllä omat eläinlääkärit jotka tarkastavat ruhot. Ensin elävänä tarkastus ja sitten teurastuksen jälkeen ruhon tarkastus.
        Maanviljelijä jos pyytää eläinlääkärin tarkastamaan, niin se maksaa n. 100 egee/reissu ja se x 2.

        On muuten nykyään aika harvinaista tuo tilalta suoraan myynti.


      • zcvsaa kirjoitti:

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.

        ennen!


      • zcvsaa:ta
        zcvsaa kirjoitti:

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.

        vastaavat vintturahan kasvanuset kloppikoltiaaset pruukatahan täälä pohojanmaalla pienenä syöttää kollikissiille ja nussia uurestansa.


      • Myös kuluttaja
        zcvsaa kirjoitti:

        Että ne normaalisti myydään ennen mitään tarkastuksia.
        Onko se tarkastus tosiaan niin kallis että kymmenen mullikan myynti teurastamolle sen tarkastuksen takia hinnan pilviin nostaa.
        Kumman paljon muuten "hätäteurastetaan " myös, katkee jalkaa ja tulee "yllättäviä sairauksia".Tarkastaako nekin eläinlääkäri?
        No ei.
        Kuula kalloon ja veret pois.Sitten omaan pakkaseen parhaat palat ja loput myyntiin tutuille.

        Kaiken maailman tietämättömiä tässä keskustelussa on.


        Ennen sai eläimen tappaa kotona ja pistää lihoiksi.
        Silloin ei ollut eläimillä EU-korvamerkkiä eikä EU-byrokraatteja kontrolloimassa, mitä eläimelle tapahtuu.

        Nyt on konttinsa katkaisseelle tilattava eläinampulanssi hakemaan ja se homma maksaa.

        Eläinlääkäri tarkastaa.
        Lisäksi jokaisen naudan aivoista tehtävä BSE- (hullunlehmäntauti-)tutkimus.

        Pää on kiikutettava Helsinkiin, ja ruhoa on riiputettava kylmähuoneen varastossa niin kauan, että tulos varmistuu.

        Konttinsa katkaiseen lehmän nouto, teurastus, tarkastukset ja paloittelu maksavat suunnilleen 500 euroa.
        Lisää siihen sitten päälle eläimen liha-arvo, noin 2 euroa/kg.

        Kyllä on kallista pihviä!



        Ennen sai kuolleen lehmän kuopata, nyt ei. Pää on toimitettava BSE-tutkimukseen ja ruho lainmukaiseen hävitykseen.


        Myyntiin tarkoitetun sian lihallakin on oltava trikiinitarkastus.

        Kuolleita sikojakaan ei saa kuopata, vaan nekin on kuljetettava hävitettäväksi.
        Samoin broilerit...



        Kateellinen kaupunkilainen voisi tehdä näin:

        Hanki broilerinmunia ja haudo niistä 21 vuorokaudessa untuvikkoja ja kasvata autotallissa.

        Tällä villillä toiminnalla ei ole valvontaa, mutta on suuri riski saada muuttolinnuista ankara lintutauti.

        Niin ja broilerin liha ei tarvitse eläinlääkärin tarkastusta. Omavalvonta riittää salmonellan ja muiden lintutautien tarkastamiseksi..., niin että oikein hyvää ruokahalua...

        Eipä kannata kadehtia tätäkään, sillä moinen harrastus on käytännössä kannattamatonta:
        - on paljon vaivaa ja rahaa kuluu rehuihin moninkertaisesti enemmän kuin valmiiksi käsiteltyyn kanaan kaupan lihatiskissä.

        En malta olla kertomatta:
        - Jos kaikki kaupassa myytävät broilerit olisivat eläinlääkärin tarkastamia, olisi herkullisella ja kevyeksi kehutulla broilerilla aivan toisenlainen kilohinta kaupassa...
        Oikein hyvää ruokahalua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?

      Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa
      Sinkut
      79
      2545
    2. En rehellisesti usko et oisit

      Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos
      Ikävä
      36
      1809
    3. Ei ole kyllä mennyt

      Kovin hyvin kun alussa pieni sekoaminen hänestä 😏
      Ikävä
      10
      1674
    4. Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa

      Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin
      NATO
      371
      1606
    5. Näin sinusta taas unta!

      Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly
      Ikävä
      18
      1562
    6. Nainen, olet jotenkin lumoava

      Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel
      Ikävä
      68
      1417
    7. Olet muutenkin tyhmä

      Ja käyttäydyt epäasiallisesti siinä työssäsi.
      Ikävä
      118
      1214
    8. Se sinun kaipauksen kohde

      Ei todellakaan käy täällä höppänä mies.
      Ikävä
      13
      1156
    9. En muuttaisi sinusta mitään

      Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul
      Ikävä
      9
      1126
    10. Et katso sitä

      Niinkuin minua. Ehkä se luo toivetta
      Ikävä
      20
      1019
    Aihe