Nyt on puuro valmista. Laitoin illalla ohraryynipuuron mietoon lämpöön hautumaan sähköuuniin ja se tuoksuu ja maistuu ihanalle. Syön maidon kanssa, pinnalle ripotan sokeria. Maistuis varmaan sullekkin!
Tervetuloa puurolle!
15
266
Vastaukset
- Anonyymi
No kiitos kiitos, herkkuahan se olisi. Uunipuuroa ei yksineläjän kannata tehdä, pieni annos kuivuu kulhon reunoihin. Teen usein mikrossa kaurapuuroa suoraan lautaselle, ei tule edes kattilan tiskausta. Pikahiutaleista saa puuron kun sekottaa lautaselle ryynien päälle kiehuvaa vettä. Tykkään sellasista annospusseista, joissa on kuivattua marjaa mukana.
Kiitos ei. Lapsuuden kaameat aamupuuromuistot ovat kestäneet näihin päiviin saakka. Kaurapuuro ja pistävät akanat, YÖK, lautanen oli syötävä tyhjäksi, pöydässä istutettiin kunnes se oli syöty. Minusta on valokuvakin, kun nukun pää pöydällä lautasen vieressä. Se oli sen ajan kasvatusta, jota en itse seuraavalle sukupolvelle jatkanut. He saivat puuroa vain kun pyysivät sitä.
Jos tarjoat uuniriisipuuroa, niin kiitos, sitä kyllä mielelläni otan lautasellisen kylmän maidon kanssa, ja hyvin haudutettua ruispuuroa voisilmällä.
Muut puurot jäävät minulta kattilaan.- Anonyymi
Kyllä maistuu uunipuurot, ja ohrauunipuuroa tein menneellä viikolla. Maidolla useimmin tulee syötyä välillä marjasoppaa kyytipojaksi.
Kaupoista joutuu oikein etsimään otraryynipussia, sitä ei edes ole kaikissa pääkaupungin liikkeissä, vaikka hyllymetrittäin muita lajikkeita myslejä sekä muroja.Kyllä kannatan uunipuuroja. Ne maistuvat aina. Kuten muutkin pataruuat.
Eläkeläisellä on aikaa haudutella ruokia uunissa. Minulla on savipata (römertopf), jossa tulee ihanaa ruokaa, mutta se on hidastakin hitaampi, kun se pannaan kylmään uuniin ja haudutetaan tuntikausia. Lopputulos on aina herkullinen.
Mutta puuroa en ole sellaisessa tehnyt.Makriina kirjoitti:
Kyllä kannatan uunipuuroja. Ne maistuvat aina. Kuten muutkin pataruuat.
Eläkeläisellä on aikaa haudutella ruokia uunissa. Minulla on savipata (römertopf), jossa tulee ihanaa ruokaa, mutta se on hidastakin hitaampi, kun se pannaan kylmään uuniin ja haudutetaan tuntikausia. Lopputulos on aina herkullinen.
Mutta puuroa en ole sellaisessa tehnyt.. . . ja ennen kuin ruvetaan ihmettelemään, niin totean, että savipata työnnetään kylmään uuniin ja asetetaan lämpö jonnekin 180 asteeseen, jolloin pata hitaasti lämpenee. Sitä siis ei pidetä kylmässä uunissa tuntikausia. Hehhee, LOL.
Onkin ihana herätä puurontuoksuun, lapsuuden leivontapäivän jälkeiseen aamuun kuuluu tuo uuniohrapuuron muisto. Jos puuroa jäi, äiti paistoi siitä viipaleita pannulla voissa ja sokeriripotuksella se oli, jos mahdollista, vieläkin parempaa kuin tuoreeltaan. Kai se kokonaisista ryyneistä oli, kesti kauan kypsyä. Olen silloin tällöin kaupasta ostanut Myllyn paras rikottuja ohrasuurimoita pahvipakkauksessa kaalikääryleiden täytteseen ja keittänyt lopuista puuroa kattilassa. Rikotut ryynit eivät niin kauhean kauan tarvitse aikaa kypsyäkseen. Maitoon keitettynä siitä tulee täyteläistä, ja keitän myös kaurapuuron sekä neljänviljanpuuron joko puolittain tai täysin maitoon.
Joulusesongin aikaan keitän muutaman kerran riisipuuroa ja aika usein teen välipalaksi vispipuuroa eri marjoista ja mannaryyneistä. Puolukoista, viinimarjoista ja karviaisista saa mukavan kirpsakkaa, mutta joskus laitan sitä myös jälkkäriksi makeammista marjoista, sekoitan vaikka mansikkaa ja mustikkaa. Arkivispipuuroon jätän marjojen kuoret, kyllä ne sähkövatkaimella pilkkoontuvat, mutta hienompaan versioon siivilöin, tulee kuin samettia varsinkin kun kauan vispaa.
Tuorepuuroakin pähkinöillä ja hedelmäpaloilla höystettynä olen joskus laittanut illalla jäkaappiin valmistumaan, mutta kyllä lämmin perinteinen kaurapuuro aamulla marjojen ja maidon kanssa on luottojuttu.- Anonyymi
Ramoona kirjoitti:
Onkin ihana herätä puurontuoksuun, lapsuuden leivontapäivän jälkeiseen aamuun kuuluu tuo uuniohrapuuron muisto. Jos puuroa jäi, äiti paistoi siitä viipaleita pannulla voissa ja sokeriripotuksella se oli, jos mahdollista, vieläkin parempaa kuin tuoreeltaan. Kai se kokonaisista ryyneistä oli, kesti kauan kypsyä. Olen silloin tällöin kaupasta ostanut Myllyn paras rikottuja ohrasuurimoita pahvipakkauksessa kaalikääryleiden täytteseen ja keittänyt lopuista puuroa kattilassa. Rikotut ryynit eivät niin kauhean kauan tarvitse aikaa kypsyäkseen. Maitoon keitettynä siitä tulee täyteläistä, ja keitän myös kaurapuuron sekä neljänviljanpuuron joko puolittain tai täysin maitoon.
Joulusesongin aikaan keitän muutaman kerran riisipuuroa ja aika usein teen välipalaksi vispipuuroa eri marjoista ja mannaryyneistä. Puolukoista, viinimarjoista ja karviaisista saa mukavan kirpsakkaa, mutta joskus laitan sitä myös jälkkäriksi makeammista marjoista, sekoitan vaikka mansikkaa ja mustikkaa. Arkivispipuuroon jätän marjojen kuoret, kyllä ne sähkövatkaimella pilkkoontuvat, mutta hienompaan versioon siivilöin, tulee kuin samettia varsinkin kun kauan vispaa.
Tuorepuuroakin pähkinöillä ja hedelmäpaloilla höystettynä olen joskus laittanut illalla jäkaappiin valmistumaan, mutta kyllä lämmin perinteinen kaurapuuro aamulla marjojen ja maidon kanssa on luottojuttu.Meillä puhuttiin lappapuurosta ja aina se tehtiin puolukoista. Puolukoista ja ruisjauhoista tehtiin minun lapsuudessa uunissa myös pitkään hauduttamalla ”marjamämmiä”, joka imeltyi.
Eipä ole pitkiin tullut itselle tehtyä, mutta jospa uusista puolukoista. Sitä voi syödä kylmänä monena päivänä.
- Anonyymi
Minulle tuli varhaislapsuuden muisto uunissa hausutetusta ohraryynipuurosta. Siinä oli sian kylkisiivua, joka oli sulanut ja puuro oli rasvainen ja himputin hyvää.
Puurosta ajatus äidin tekemään kalakukkoon. Siihen tuli myös siansiivuja. Muista ihan elävästi miten äiti taiteili niiden siivujen kanssa niin, että kalat jäi sinne muhimaan. Taikinakuoren saumat tasoitteli vedessä kastelluin sormin.
Lipes väsän puurosta kalakukkoon. - Anonyymi
Aloitan jokaisen päivän puurolla, yleensä teen mikrossa annokseni kaurasta tai neljästä viljasta. Puuroa voi syödä iltaruuaksikin kun on syönyt tukevamman lounaan. Nyt kun sähkö on halventunut, laitan joskus uuniin riisipuuroa hautumaan, siellä se ei pala pohjaan ja on tosi herkkua. Marjapuurojakin laitan melkein viikottain mutta en yleensä vispaa vaan syön lämpimänä ja seuraavana päivänä kylmänä.
- Anonyymi
Vispattu puolukkapuuro on ollut kauan herkkuani.
- Anonyymi
Nami, minäkin tykkään siitä ja ostan joskus valmiina jos en viitsi keittää.Kaupan Puolukksmehustakin onnistuu eikä tarvitse kuoria siivilöidä.
- Anonyymi
Kiitos kutsusta! Tykkään puurosta aina ja tulisin viivana kun tietäisin mihin tulla.
Ja ihan pelkästään puuron takia. Aiai ja njam njam. Nyt pitää kai ruveta itse valmistelemaan jotain puuroa kun vaan sais kunnon ohjeet? - Anonyymi
Lapsuudessa ja nuoren söin ohratapuuroa. Itse en ole koskaan
keittänyt. Täytyypä katsoa minkälaisia ryynejä ne nykyään on.
Riisipuuroja en syö. Puolukkapuuroa syönyt jonkun toisen valmistamana.
Kaurapuuro ainoa mitä keitän itse ja laitan jääkaappiin josta monta x aamuisin saa syödä. Pikapuuroa marjoilla helppo kun käyttää vedenketintä teehen ja kahviinkin joskus aamulla. Juustoleipä on vaihtoehto puurolle aamulla.
Muistan myös lapsuudessa ternimaidosta paistetut uunijuustot. Ne oli todellista luomua 1950- 60 luvulla.- Anonyymi
Joulun tietämissä on täällä torilla pakastettua ternimaitoa ja sitä ostan aina.
Olisihan tuossa lähellä Mustialan lehmä tila, mutta kun ei ole autoa ja en tiedä nykyisin, myykö ne sieltä ternimaitoa.
Äiti se tuota uunipuuroa haudutti isossa uunissa leipomisen jatkona.
Itse tuossa viime viikolla keitin vispipuuroa, kun tuota puolukkaa tuli tänä vuonna reilusti noukittua.
Usein keittelen luomukaurapuuroa. Se on hyvää ja pehmeää. Voisilmä tai puolukkahilloa ja maitoa kaveriksi tai keitän puolukkakiisseliä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?
Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa562218En rehellisesti usko et oisit
Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos321704- 101514
Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa
Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin3751509Näin sinusta taas unta!
Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly141484Nainen, olet jotenkin lumoava
Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel681347- 121108
- 971051
En muuttaisi sinusta mitään
Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul81044- 20979