Joulumämmi

Anonyymi

Joulumämmi ei poikkea kovinkaan paljon tavallisesta mämmistä. Jouluisuus saadaan jouluisista mausteista, esimerkiksi joululeivontamausteista ja makeutta hiukan lisää siirappilisällä.

Perusohjeeksi käy mämmipussin kyljessä oleva ohje hiukan sosvellettuna jouluiseksi.

Joulumämmi valmistuu näistä aineksista:

3,5 litraa vettä
2 desilitraa siirappia
0,5 kg mämmimaltaita
1,0 kg ruisjauhoja
0,5-1kg perunaa soseeksi tehostamaan imeltymistä
2 ruokalusikallista jauhettua pomeranssin kuorta. Voit vähentää kun käytät jouluisia mausteita.
Jouluisia mausteita maun mukaan, esimerkiksi joululeivontamausteita
1 teelusikallista suolaa

Joulumämmin valmistusohje:

Sekoita mallas ja jauhot kuivina kulhoon.

1. Kuumenna kattilassa 3,5 litraa vettä 70-75 asteiseksi. Klooripitoinen vesi täytyy keittää.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi pienessä määrässä suolatonta vettä ja soseuta perunat suoraan keittoveteen sakeaksi puuromaiseksi velliksi.
3. Sekoita koko mallas-jauhoseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen 70-75 asteiseen veteen ja lisää perunasose, niin että saat sakean puuromaisen vellin. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
4. Laita joulumämmiseoskattila noin 70 asteiseen uuniin. Anna joulumämmiseoksen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa ja seuraa samalla maistamalla imeltymisen edistymistä.
5. Lisää joulumämmiseokseen siirappi ja jouluiset mausteet. Sopivia mausteita on esimerkiksi jouluiset leivontamausteet. Voit lisätä soseeseen esimerkiksi noin 300g appelsiinikuorihilloa.
6. Kuumenna mämmiseos varovasti liedellä niin että mämmiseos alkaa kiehumaan. Mämmiseosta tulee sekoittaa tehokkaasti koko ajan niin että mämmiseos ei pala pohjaan. Voit keittää mämmiseosta hetken, siirrä sivuun ja anna seisoa 15-30 minuuttia.
7. Laita joulumämmiseos posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle siirappivettä estämään kuorettumista. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa. Kun joulumämmi alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paistamisen aikana voit lisätä siirappivettä kerran. Pelkkää vettä voit lisätä pinnalle kaksikin-kolmekin kertaa.
Paista joulumämmiä noin 3-4 tuntia.

Joulumämmi on parhaimmillaan, kun se on seissyt peitettynä viileässä 2-3 paivää.

0

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

        Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
        Ikävä
        187
        1399
      2. Miettimisen aihetta.

        Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
        Ikävä
        123
        1198
      3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

        sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
        Ikävä
        49
        931
      4. Kai sä näät

        Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
        Ikävä
        70
        890
      5. Just nyt mä

        En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
        Ikävä
        53
        810
      6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

        Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
        Ikävä
        51
        798
      7. Hakeudu hoitoon.

        En oo kiinnostunut susta.
        Ikävä
        56
        782
      8. Mikä on ollut

        Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
        Ikävä
        102
        764
      9. Kuinka hyvin tunnet mut?

        Kerro musta mies jotain.
        Ikävä
        33
        712
      10. Piristä mua ystävä

        Hyvä💫...
        Ikävä
        60
        709
      Aihe