Huomasin muutamapäivä sitten, että kesällä mehumaijalla valmistettu punainen viinimarjamehu
oli alkanut käymään jääkaapissa. Mehuun oli lisätty valmistuksen yhteydessä vain tavallista sokeria. Mitenkä tuo käyminen on mahdollista vaikka hiivaa ei ole ollenkaan mukana?
Miksi mehu alkaa käymään?
6
9948
Vastaukset
- pajaa
laitappa litran appelsiinimehupurkki pakkaseen yöksi, ota aamulla pois, revi pakkaus auki ja laita se mehujää litraan haaleaa vettä, lisää muutama sata grammaa sokeria ja odota 2 viikkoa. siihen tulee yli 20% alkoholia.
toimii. hedelmissä yms on jotain proteiineja tms joiden kemiallinen rakenne muuttuu jäädyttyään sellaiseksi että se muuttaa sokerin veden kanssa etanoliksi.
ite tehny muutaman kerran kun köyhänä opiskelijana ei oo aina varaa kunnon juomiin. maistuu ihan ok kun ei tarvitse hiivaa laittaa...
meinaan pointtina että jos olit jättänyt sen mehun pakkaseen niin se voi aiheuttaa saman reaktion.- Pappa
Tarkemmin sanottuna tuo mehupullo oli ollut ensin pakastimessa noin kuukauden ja sen jälkeen otettiin sieltä jääkaappiin käyttöä varten.
- Heitän hiivat tosta vaan
Pappa kirjoitti:
Tarkemmin sanottuna tuo mehupullo oli ollut ensin pakastimessa noin kuukauden ja sen jälkeen otettiin sieltä jääkaappiin käyttöä varten.
Mehumaijan idea taitaa olla edelleenkin se, että lähes 100-asteinen mehu laitetaan lämpimiin pulloihin ja aivan täyteen. Kumitulpalla kiinni. Näin ei jää tilaa mikrobipitoiselle ilmalle ja mehu säilyy jopa vuosikausia. Jos mehua on jäähdytetty ja sen jälkeen pakastettu, niin varsinkin avonaiset astiat keräväät ilmassa luontaisesti olevia villihiivoja ja käyminen odottaa vain sopivaa lämpötilaa. Pakastaminen auttaa asiaa kuten tuossa appelsiinikiljuesimerkissä. Entsyymitoiminta vilkastuu kun mehu sulaa ja mehun sokerit ja ilmasta tullut hiiva muodostavat alkkohoolia. Marjojen ja hedelmien kuorissa on myös villihiivasieniä, mutta ne eivät kestä mehumaijan höyrystämistä. Hiivat kuolevat yleensä kun lämpötila saavuttaa n. 45 - 50 astetta.
- snake
kilju kävi 2 viikkoa. avasin kannen ja siellä lillu semmosia homeen näkösiä klönttejä. onko enää juontikelpoista?
- ......................
siksi koska marjojen kuorissa ja ilmassa on hiivaa.
esimerkiksi leivän hapanjuuri valmistetaan vain laittamalla vettä ja jauhoja astiaan, ja odottamalla. viini tehdään nykypäivänäkin usein lisäämättä hiivaa, kuten tehtiin tuhansia vuosia ennen nykyisen hiivamöykyn keksimistä. - Anonyymi
Niin mehu käy siinä missä muutkin mistä löytyy omaa sokeria .
Esim Pirkka appelsiini tuoremehu. 100ml on 8.5g sokeria eli litrassa on 85g jo 10l on reilu 800g sokeria.
Jos esim appelsiini helvettiä haluaa niin kannattaa laskea mukaan myös mehusta irtoava sokeri koska sekin käy siinä missä lisätty sokeri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1881419Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231208- 50948
- 70900
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53810Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva51808- 56792
- 102774
- 69748
- 33712