mikä naudan encore?(taisin kirjoittaa väärin)

metallurgi

oli tarjouksessa citymarketissa , uusi nimitys mulle ainakin kiinnostaisi tietää , kun naudanliharuokia nenimmäkseen teen?

21

19576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapi

      Olisko ollut Entrecote,eli perinteisesti naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä tai naudan marmoroidusta ulkofileestä (lihassyiden välissä rasvakudosta).

    • Larry The Chef

      Encore on muuten oopperassa pyydetty soolon uusinta esitys.

    • Gast(r)on

      Ei voine olla muu kuin todellakin entrecote (lausutaan "aantrökóót"). Se on tapana kääntää suomeksi sanalla "välikyljys", ja se leikataan suurin piirtein siitä kohdasta ulkofileetä mistä edellinen vastaaja toteaa. Keskellä on isohko rasvapaakku, jota ei pidä leikata pois, vaan se muhevoittaa lihaa kun sen valmistaa ruoaksi.
      Ehdottomasti yleisin tapa valmista entrecotea on paistaa/pariloida/grillata se pihviksi hyvin kuumalla pannulla/parilalla/grillillä - pinta reilun ruskeaksi ja rapeaksi mutta jätetään sisältä vähintään roseeksi, vielä parempi jos mediumiksi. Monasti sen päälle laitetaan tarjoiltaessa valkosipulivoinappi tai sen kylkeen lorautetaan tilkka paksuhkoa bearnaise-kastiketta. Ranskalaiset perunat vielä lisukkeeksi.

      • Goya

        No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
        Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt?


      • Goya
        Goya kirjoitti:

        No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
        Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt?

        Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...


      • ilman Kiriliä
        Goya kirjoitti:

        Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...

        Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.

        Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).

        Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta".


      • Kiril
        ilman Kiriliä kirjoitti:

        Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.

        Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).

        Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta".

        ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.


      • aälskdjti
        Kiril kirjoitti:

        ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.

        Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista!


      • kysymyksessä
        aälskdjti kirjoitti:

        Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista!

        typeryys vai peräti tylsämielisyys kun monellakin on suuria vaikeuksia pysyä asiassa.Tylsämieliselle tietenkin on vaikea käsittää että niinkin helppokäsitteinen asia kuin mustamaalaus koskisi itseään,eikä oikeastaan kuulu ruokaa käsittelevälle osastolle.


      • olen

        tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.


      • Goya
        olen kirjoitti:

        tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.

        Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.


      • sorrettu
        Goya kirjoitti:

        Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.

        Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"


      • sorrettu kirjoitti:

        Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"

        Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.


      • bloody sunday
        patriklind kirjoitti:

        Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.

        Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).

        Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa.


      • bloody sunday kirjoitti:

        Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).

        Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa.

        Kiitos infosta, mutta tiedän kaiken tämän muutenkin. Käytän termiä "verinen" viittaamassa väriin.


    • Sorrettu

      Anteeksi kirjoitusvirheet

    • äsken söin

      entrekoo on ällöttävän niljakasta

    • Anonyymi

      Kirjoittaja taitanee olla erittäin tyhmä ihminen. Harmillista...

    • Anonyymi

      Lehmän kassleriahan se.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?

      Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa
      Sinkut
      61
      2280
    2. En rehellisesti usko et oisit

      Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos
      Ikävä
      32
      1724
    3. Ei ole kyllä mennyt

      Kovin hyvin kun alussa pieni sekoaminen hänestä 😏
      Ikävä
      10
      1534
    4. Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa

      Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin
      NATO
      375
      1529
    5. Näin sinusta taas unta!

      Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly
      Ikävä
      14
      1494
    6. Nainen, olet jotenkin lumoava

      Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel
      Ikävä
      68
      1367
    7. Se sinun kaipauksen kohde

      Ei todellakaan käy täällä höppänä mies.
      Ikävä
      12
      1118
    8. Olet muutenkin tyhmä

      Ja käyttäydyt epäasiallisesti siinä työssäsi.
      Ikävä
      106
      1101
    9. En muuttaisi sinusta mitään

      Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul
      Ikävä
      9
      1064
    10. Et katso sitä

      Niinkuin minua. Ehkä se luo toivetta
      Ikävä
      20
      989
    Aihe