oli tarjouksessa citymarketissa , uusi nimitys mulle ainakin kiinnostaisi tietää , kun naudanliharuokia nenimmäkseen teen?
mikä naudan encore?(taisin kirjoittaa väärin)
21
19576
Vastaukset
- tapi
Olisko ollut Entrecote,eli perinteisesti naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä tai naudan marmoroidusta ulkofileestä (lihassyiden välissä rasvakudosta).
- Larry The Chef
Encore on muuten oopperassa pyydetty soolon uusinta esitys.
- Gast(r)on
Ei voine olla muu kuin todellakin entrecote (lausutaan "aantrökóót"). Se on tapana kääntää suomeksi sanalla "välikyljys", ja se leikataan suurin piirtein siitä kohdasta ulkofileetä mistä edellinen vastaaja toteaa. Keskellä on isohko rasvapaakku, jota ei pidä leikata pois, vaan se muhevoittaa lihaa kun sen valmistaa ruoaksi.
Ehdottomasti yleisin tapa valmista entrecotea on paistaa/pariloida/grillata se pihviksi hyvin kuumalla pannulla/parilalla/grillillä - pinta reilun ruskeaksi ja rapeaksi mutta jätetään sisältä vähintään roseeksi, vielä parempi jos mediumiksi. Monasti sen päälle laitetaan tarjoiltaessa valkosipulivoinappi tai sen kylkeen lorautetaan tilkka paksuhkoa bearnaise-kastiketta. Ranskalaiset perunat vielä lisukkeeksi.- Goya
No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt? - Goya
Goya kirjoitti:
No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt?Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...
- ilman Kiriliä
Goya kirjoitti:
Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...
Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.
Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).
Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta". - Kiril
ilman Kiriliä kirjoitti:
Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.
Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).
Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta".ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.
- aälskdjti
Kiril kirjoitti:
ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.
Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.
Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista! - kysymyksessä
aälskdjti kirjoitti:
Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.
Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista!typeryys vai peräti tylsämielisyys kun monellakin on suuria vaikeuksia pysyä asiassa.Tylsämieliselle tietenkin on vaikea käsittää että niinkin helppokäsitteinen asia kuin mustamaalaus koskisi itseään,eikä oikeastaan kuulu ruokaa käsittelevälle osastolle.
- olen
tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.
- Goya
olen kirjoitti:
tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.
Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.
- sorrettu
Goya kirjoitti:
Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.
Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"
sorrettu kirjoitti:
Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"
Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.
- bloody sunday
patriklind kirjoitti:
Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.
Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).
Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa. bloody sunday kirjoitti:
Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).
Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa.Kiitos infosta, mutta tiedän kaiken tämän muutenkin. Käytän termiä "verinen" viittaamassa väriin.
- Sorrettu
Anteeksi kirjoitusvirheet
- äsken söin
entrekoo on ällöttävän niljakasta
- Anonyymi
Kirjoittaja taitanee olla erittäin tyhmä ihminen. Harmillista...
- Anonyymi
Lehmän kassleriahan se.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?
Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa612280En rehellisesti usko et oisit
Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos321724- 101534
Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa
Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin3751529Näin sinusta taas unta!
Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly141494Nainen, olet jotenkin lumoava
Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel681367- 121118
- 1061101
En muuttaisi sinusta mitään
Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul91064- 20989