Aikuisten oikeesti

vmn

Alotan nyt taas uuden keskustelun,vaikka samasta asiasta onkin paljon puhuttu ennenkin..

eli siis,miksi kemian/biologian/fysiikan tiedekuntien sivuilla alan työllisyysnäkymien sanotaan olevan erittäin hyviä,ja palkkaus kohdallaan mutta toisaalta kaikilta foorumeilta saa lukea ettei esim.kemiaa lukevat työllisty jne?
Eli miten se asia oikeasti on?ja mistä nämä erilaiset käsitykset johtuvat?
Itseäni kiinnostaisi just joku kemia-fysiikka-biologia,mutta ei paljoa innosta lähteä opiskelemaan alaa jos tiedossa on työttömyys tai huono palkka. :(
Kuinka/mitä aineita kannattaisi lukea,jotta työllistyisi parhaiten?
Onko kellään kokemuksia nanotieteiden koulutusohjelmasta?

14

5933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työllistyy

      ja saa siitä ansaitsemaansa palkkaa.

    • Tiedenainen76

      Netissä lupaillaan vaikka mitä. Totuus paljastuu paremmin, kun käyt vilkaisemassa vaikka työkkärin sivuja.

      Esimerkiksi biologeja, useiden alojen opettajia ja monia humanistisen alan ihmisiä koulutetaan kysyntään nähden ihan liikaa. Tai itseasiassa palkan maksajiin nähden ihan liikaa. Työtä olisi monella alalla vaikka kuinka paljon, mutta viimevuosikymmenten karsinta on hävittänyt ison osan työpaikoista pois.

      Biologiasta minulla on sellainen kokemus, että ne kaikkein pätevimmät (1-3/sadasta opiskelijasta) imetään töihin yolle heti, seuraavat 10 (sadasta) työllistyvät helposti valmistuttuaan. Lopuilla työllistyminen onkin sitten huomattavasti vaikeampaa ja pätkätöihin/työttömyyteen ja jopa orjatyöhön (työkkärin työharjoittelu) voi varautua. Palkkataso on myös koulutukseen nähden surkea. Maisterin alkupalkka voi olla yo:lla 1700€! Revi siitä sitten! Apurahatutkijana ei pääse välttämättä tuohonkaan ja rahat pitää järkätä itse.

      Biologiksi opiskelu kannataa siinä tapauksessa että olet todella älykäs, matikka ei tuota ongelmia ja sinulla on valmiiksi runsaasti tietoa ja kokemusta alasta. Näin sinulla on kilpailuetu muita opiskelijoita vastaan siinä vaiheessa kun kilpailu parhaista harjoittelupaikoista alkaa. Sellaisista maastobiologeista on myös pulaa, jotka tunnistavat kaiken; siis osaavat kasvit, linnut, sudenkorennot, direktiivi lajit ja vielä natura luontotyypitkin. Siinä vaiheessa voikin sitten hinnoitella itsensä niin kuin tahtoo.

      Oma yliopistoni tekee aina silloin tällöin työllistymiskyselyn. Heille riittää vastaus työssä tai työtön. Missään ei kysytä sitä oletko töissä tämän viikon vai onko virka, montako tuntia työtä on viikossa, onko se alaan liittyvää, saako asianmukaista palkkaa jne. Näin tehdystä kyselystä tulee tietysti tulokseksi, että mainiosti menee ja lähes kaikki on töissä (todellisuudessa: kaupan kassana, tämän viikon, 10h viikossa siivoojana, puolen vuoden pätkää tekemässä jne.).

      • vmn

        oisko vinkkejä mikä luonnontieteellinen ala sitten työllistäisi?vai työllistääkö mikään?


    • niillä töitä

      niin, ja rakennusmiehet, putkimiehet yms.

    • cvnvbm

      Teknillisissä yliopistoissa on mahdollista opiskella kemian tekniikkaa, teknillistä fysiikkaa ja biologiaan liittyviä aloja. Ainakin teollisuuteen työllistyminen on siltä pohjalta helpompaa, mutta monet päätyvät myös tutkijoiksi. Teollisuudessa on mahdollista saada hyvää palkkaa.

      Monia biologiaan liittyviä aloja sanotaan tulevaisuuden aloiksi, mutta tällä hetkellä ne työllistävät huonosti. Fysiikka ja kemia työllistävät paremmin. Näiden aineiden opettajiakaan ei ole liikaa, joten hankkimalla opettajan pätevyys ei ainakaan työttömäksi jää. Esim. TTY:llä teknis-luonnontieteellisessä voi saada samalla opettajan pätevyyden ja valmistua DI:ksi.

    • Aikuinen oikeesti

      Mainitsemiesi alojen alla on mahdollista opiskella hvyin monenlaista. Jos puhtaasti ajattelee työllistymistä ja palkkaa, niin kannattaa unohtaa kaikki alat ja painotukset, joilla suurin osa työpaikoista on yliopistoissa/korkekouluissa/muissa tutkimuslaitoksissa. Näissä valitettavasti on liian vähän työpaikkoja työllistämään kaikki alalle koulutettavat ihmiset. Lisäksi valtion laitoksissa palkat ovat kohtuuttoman pinet ja työsuhteet pääsääntöisesti määräaikaisia.

      Luonnontieteiden alalla parhaat työllisyysnäkymät on aloilla, jotka ovat Suomessa myös yrityspuolella vahvoja. Lisäksi kaikki mikä liittyy ihmisen terveyteen on aina hyvä suuntaus. Yritysmaailmaan kannattaa suuntautua hyvin vahvasti opiskeluiden aikana, vaikka perusopinto-ohjelmat eivät pidäkää sisällään opintoja joita oikeasti tulee tarvitsemaan: yrittäjyys ja talousopintoja.

      Itse olen luonnontieteiltä valmistunut tohtori. Valitettavasti olen alalta, jossa raha ei Suomen maassa paljon liiku, joten olen jumissa yliopiston tutkimushommissa surkealla palkalla ja pätkätöissä... sairaanhoitajatkin saavat kohta parempaa palkkaa (oikeesti). Jos nyt olisin vasta aloittelemassa opintoja olisin suuntautunut kyllä enemmän kemian suuntaan (hyvä perusta monella alalla) ja tämän päälle hakenut jotain ympäristö- tai lääketieteeseen liittyviä opintoja. Enkä todellakaan olisi jäänyt yliopistolle töihin. Tulevaisuus yliopistoissa näyttää todella tiukalta.

    • salmo salar

      Fyysikoiden työttömyysprosentti ei ole ainakaan kovin suuri. Taitaa pyöriä hieman vuodesta riipuen välillä 0-2%. Myöskään keskipalkat eivät ole lainkaan huonoja.

      Kemiasta ja biologiasta en osaa sanoa mitään.

      • Totuus on toisenlainen

        Biologienkaan työttömyysprosentti ei ole kovin suuri mutta väki ei vaan ole alan hommissa. Jos nimittäin on päässyt opiskelemaan bilsaa on sen verran fiksu että pääse johonkin töihin. Alan töitä riittää vain osalle porukasta.


    • salmo salar
      • Farma Naggi Seutti

        Farmasian kovasti kehutaan työllistävän tulevaisuudessakin, kun mammoja ja pappoja vaan tulloo lissöö..


      • naps.

        Tieto on vanhaa, kuka nyt kaipaa tietoja kymmenen vuoden takaa?


    • mietipähän vähän

      Kysymyksesi siis kuuluu että missä ammatissa yhdistyy kemia, biologia ja fysiikka, olisi varma työpaikka ja vieläpä hyvä palkka?

      Oletko koskaan kuullut lääkärin ammatista?

    • skfdkas

      Niin miten matematiikot työllistyvät. Onko jollain tietoa, kannattaisiko tällä hetkellä ryhtyä lukemaan matematiikkaa. Ilmeisesti opettajaksi aina voi päätyä ja töitä riittää, eikä siinä hommassa mitään vikaa minun mielestä olekaan.

    • suklaapulla

      Entäpä lääkäriksi valmistuneet, jotka suuntautuvat tutkijoiksi? Millainen on heidän työllisyystilanteensa? Esim. solu-, syöpä-, aivo-, tai perinnöllisten sairauksien tutkimuksesta kiinnostuneilla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      209
      1628
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      140
      1394
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1133
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      72
      1005
    5. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      54
      1005
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      106
      922
    7. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      52
      903
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      860
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      830
    10. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      31
      764
    Aihe