APUA!!!

vieraat tulossa

Vieraat on tulossa 45min päästä ja veneperunoita pitäisi tehä heille, miten ne tehdään??
Montako perunaa riittaa 10:lle vieraalle?
PIKAISIA vastauksia, koska pitää käydä kaupassa vielä...

3

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linna_vene

      RAPEAT MAUSTETUT VENEPERUNAT eli linnaperunat
      10 - 12 keskikokoista perunaa (Rosamunda, Puikula, Pito tai Fontane)
      2 - 3 rkl öljyä ( mm Camelina)
      n. 1 tl suolaa
      2 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
      Kuori perunat, huuhdo ja valuta. Voit myös käyttää perunat kuorineen, jos harjaat perunat juoksevan veden alla huolellisesti. Peitä uunipannu leivinpaperilla.
      Leikkaa perunat pitkittäin ensin kahteen osaan ja puolikkaat vielä 3 - 4 lohkoon suoraan keoksi leivinpaperin päälle. Mittaa tai lorauta perunoiden päälle öljyä, ripottele suolaa sekä huhmaress rouhittua fenkolia tai kuminaa.
      Sekoita kahdella haarukalla tai puhtain käsin nostellen niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Levitä veneperunat tasaiseksi kerrokseksi.
      Kypsennä 200 asteessa ensin uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia ja sitten yläritilätasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile perunoiden kypsymistä ja kokeile välillä tikulla. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunalohkojen paksuus.
      Vinkit: Fenkolin- tai kuminansiementen sijaan voit maustaa perunat lisäämällä:
      2 tl provencelaista yrttimaustetta,
      0,5 - 1 tl valkosipulijauhetta,
      1 - 2 tl paprikajauhetta,
      0,5 - 1 tl currya tai chilipippuria tai
      1 tl pippurista yrttiseosta. tai
      Linnaperunat, veneperunat (ransk. pommes château), pienet pommes cocotte
      Kokonaisesta perunasta pitkittäin leikatut pahksuhkot lohkot (4 - 6 lohkoa kustakin), jotka kypsennetään ja ruskistetaan Camelina- öljyllä siveltyinä uunissa tai liedellä pannussa, joskus pekonisuikaleiden kera ja joskus hienonnetulla sipulilla ja/ tai valkosipulilla maustettuina. Tarjotaan perinteisesti chateaubriandin kanssa béarnaisekastikkeen kera.

    • kotikokkivm62

      Muuten hyvä mutta kannattaa esikeittää kokonaisina noin 12min ja sen jälkeen uunin masteet ja öljyt mukana. Näin teen itse ja aina on onnistunut hyvin. Parasta tulee jos annan perunan hieman jäähtyä esikeiton jälkeen, pilkot sopiviin paloihin ja sitten loppukypsennys maustettuna uunissa.

    • kjjsgf

      Kerkiskö ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      209
      1628
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      140
      1394
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1133
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      72
      1005
    5. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      54
      1005
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      106
      922
    7. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      52
      903
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      860
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      830
    10. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      31
      764
    Aihe