Maailmassa on kahdenlaista tietoa,on väärää,ja oikeaa,mutta aivopestyille suomalaisille tarjotaan vain tätä edellistä.Sirkka-Liisojen selitykset suomalaisen ruuan halpuudesta naurattavat meikäläistä enemmän,kuin satusetä Andessonin kertomukset aattoiltana. Kehoittasin epäleviä Tuomaita käymään Ruotsissa,ja tutkimaan hihtatasoa.En ole nähnyt siellä talon korkuisia,ja niiden hintasia hevosen syrjäyttäjiä,joilla Suomen kepulaiset nollaavat verotuksensa.Minulla on kymmeniä kuitteja Ruotsin ruoka ostoksista ,joten tehdäänpä ostoskorien hintavertailuja,olen taas kolmen viikon päästä maisemissa.
Jussit miksi ruoka halvenpaa Ruotsissa
25
2008
Vastaukset
- vähemmän
ahneita kaupankeskusliikkkeitä kuin täällä, jotka tavarapalatseja kilvan pykäävät.
Vaikka vilja annettaisiin tilalta ilmaiseksi ei leipä siitä halventuisi.- se on
Koska tuottajahinta on Ruotsissa parempi kuin Suomessa.Niinpä nuo väliportaat nostattavat ahneuksissaan lopputuotteen hinnan Suomessa korkeammaksi.Se on sitä suomalaista kilpailua valvonnan kanssa.
- MadeInSweden
No ainakin kasvukausi on eteläruotsissa huomattavasti pidempi kuin Suomessa missään. Se antaa jo hyvän etumatkan Suomen jusseihin....
- suuremmat Suomessa
Siitähän se johtuu.Investointituetkin moninkertaiset.Elintaso nousee,hinnat nousee.Mene kehitysmaahan,niin ymmärrät tämän.
- sillä alkutuotteet
ovat Suomessa halvempia.
- siellä
demarit on laitettu töihin. Suomessa demarit vaan loisii, johtuuko halpuus siitä?
- kysymys!?
miksi suomessa on alkutuotannossa havemmat hinat kuin muualla??
joku vetää välistä.. alkutuotannon ja kuluttajan välillä!?? mut kuka se mahtais olla?- kapakkahai
Se aivopesty hitsari ?
- meni eu.hun
ei ei ole toteutunut ja nyt itketään täällä samaa asiaaa toisilla sanoilla..
- vedätettiin
tosiaan silloin EU:hun juuri sillä että ruuan ja viinan hinta laskee liittymisen myötä. Kuinkas on käyny?
Ruoka ei ainakaan halventunut, viina hiukan, mutta eipä se viinan halvempi hinta juuri ketään elätä. (Paitsi sossun aiakkaat saa tukirahoillaan enempi ryypätä....)
Turha on maajussia syytellä, kuka käski äänestää EU:n puolesta häh? - sorvari/porari
vedätettiin kirjoitti:
tosiaan silloin EU:hun juuri sillä että ruuan ja viinan hinta laskee liittymisen myötä. Kuinkas on käyny?
Ruoka ei ainakaan halventunut, viina hiukan, mutta eipä se viinan halvempi hinta juuri ketään elätä. (Paitsi sossun aiakkaat saa tukirahoillaan enempi ryypätä....)
Turha on maajussia syytellä, kuka käski äänestää EU:n puolesta häh?Niin että tuli tyhmyyttään äänestettyä juu, ja nyt myöhemmin kaduttaa, täytyy haukkua noita viljelijöitä kun on niin saamaton olo.
- ruoka..
varmanakin suomessa jos jussille ei maksettaisi mitään. Saisi nykyisin 33 ekee maksavan pihvikkin hintaan 29,99
- !!!!????
voihan siinä nollata verotuksensa,mutta samalla siinä nollaantuu myös tulopuoli ja pankkitili. ruotsalaiset viljelijä kolleegamme saavat varmasti yhtä huonon hinnan tuotteistaan kuin mekin,lisäksi tukien määrässä ei ole isoja eroja.joten epäilisin että viljelijän ja kuluttajan välissä saattaa olla jonniinmoinen välikäsi. hauskaa kesän jatkoa kaikille.
Hitsari puhuu sitä ihteään, skiitnafuuliaa kuten Niinistö asian ilmaisisi. Ruoka voi olla Ruotsissa halvempaa, mutta sitten hitsari möläyttää emävaleen. Suomalaisen ruoan kalleus johtuu muka kepulaisista. Jo on duunarin omat aivot aivopiesty demarien mediamafian luokkavihalla.
Ao. tilasto osoittaa sen, että suomalaiset tuottajat saavat länsimaiden pienimmät hinnat tuotteistaan, joten ruoan kalleus ei johdu maajusseista ja avaajan mukaan siis ei myöskään kepusta.
http://www.matilda.fi/servlet/page?_pageid=549,193&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&908_MATILDA_JULKAISUT_4484043.lk=249&952_MATILDA_JULKAISUT_4484043.cls=262
Saman analogian mukaan ruoan kalleus johtuu elintarvikeketjun jatko-osista kuten kaupasta ja elintarviketeollisuudesta. Tämä taas johtaa avaajan logiikan mukaan sossuihin ja kakolaisiin. Käytetään nyt avaajan valitsemaa tyylilajia.EU:ssa elintarvikkeiden ALV vaihtelee eri maissa välillä 0-25 %. Suomen elintarvikkeiden verokanta on 17 %. Ruotsin verokanta on 12 %. Useimmissa maissa on käytössä useampi verokanta, siten että ALV voi olla korkeampi seuraaville tuotteille: alkoholijuomat, teollisuusjuomat, jäätelö, makeiset, suklaa, keksit, jälkiruoat, valmiiksi keitetyt tai pitkälle jalostetut ruoat ja lemmikkieläinten ruoat. Luetteloon tällaisten tuotteiden ALV on merkitty sulkuihin. Edellä mainituin rajoituksin Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Kyproksella ja Maltalla elintarvikkeiden ja juomien ALV on nolla.
EM:n lähde on Wikipedia. Tuossa siis yksi syy lisää Ruotsin alhaisempiin hintoihin.- Vara Kaani
No miksi Ruotsalaiset sitten kulkee Suomne puolella kaupoissa, ainakin lihaa ja makkaraa lähtee Suomesta sinne päin ...
- viedään ainakin
sen takia koska Ruotsissa ei osata tehdä yhtä hyvää makkaraa kuin Suomessa, johtuu varmaan lihatalojen ammattitaidosta.
- Vaka Vanha
viedään ainakin kirjoitti:
sen takia koska Ruotsissa ei osata tehdä yhtä hyvää makkaraa kuin Suomessa, johtuu varmaan lihatalojen ammattitaidosta.
Minä hetken luulin, että ne on vaan niin ääliöitä, ettei tajua ostaa niitä halpoja kotimaisia elintarvikkeita Ruotsissa ...
- pravda
sieltä Ruotsista enkä mitään oleellista eroa
huomannut. Kaupat vaan olivat vaatimattomampia
eikä asiakkaan tarvinnut mitään itse punnita.
Aika paljon näkyi myös suomalaisia tuotteita. - Jouri
Teollisuus tekee tuottavammin töitä samoin kauppa, niiden kulut määrää ruoan hinnan. Suomiduunarit juopottelee pekkasillaan vaan.
- kun seon sillä lailla
että ARKADIAN mäen apinolla on niin saatanan huonot palkat JA KULUKORVAUKSET niin täytyyhän sitä toimeentulo jostakin haalia vaikka ALV.
- Mina74
Joku saisi puuttua asiaan ja äkkiä. Tuo on nimittäin törkeetä, että ruuan hintaa nostetaan ja nostetaan ja medialle sössötetään siitä, että tuotanto maksaa Suomessa niin paljon, että on pakko nostaa lihan ja muiden tuotteiden hintaa euro tolkulla. Kuluttaja syyttää siitä heti maajussia, joka ei ole saanut senttiäkään koko korotuksista, vaan ne on menneet lihatalojen laajennuksiin ja kauppaketjujen herrojen taskuun. Jos maajussi saisi 6 euroa lihakilolta, ei tarvis maataloustukia lainkaan. Kaupassa lihakilo maksaa parhaimmillaan 47 euroa...
Maataloustuet on jatkuvasti laskeneet samoin tuottajalle maksettava lihankilohinta ja samaan aikaan on tuotantopanokset (lannoitteet, polttoaineet, koneet ja rakennustarvikkeet) nousseet pilviin. Järkyttävää riistoa ennenkaikkea tuottajan kohdalla, mutta myös kuluttajan kohdalla, joka joutuu maksamaan suurimman osan tuotteen hinnasta kauppaketjulle ja lihatalolle eikä varsinaisesti lihasta.
Lihakilon käsittely muuten maksaa 1,15e/kg kauppaan toimitettuna ja tuottaja saa lihakilosta 2,80e/kg eli lihalle tulee hintaa 3,95 e/kg ( verot), mutta joku käärii tuosta välistä aika paljon, varmasti kauppaketjut ja lihaketjut.- hinnasta...
vielä.
Toi 2.80 euroo on aika paljon yläkanttiin.
Vanhoi lehmiä taitaa olla suurin osa mitä toimitetaan teurastamoille ja niistä maksetaan sitten se 1,4-1,8 euroo kilolle! Lihakarjankasvattajat saavat yleensä paremman hinnan lihalle, koska lihantuotantoeläimen ruokinta sekä jalostus keskittyy lihan tuottamiseen. Maitorotuisille eläimille tahtoo kertyä rasvaa josta tehdään sitten teoreettisia vähennyksiä.
Tuli vaan tuo rasva mieleen, kun jokin aika sitten oli jonkun sakemannikokin mietteitä suomalaisesta lihasta kaupan tiskillä, kun siinä ei ole rasvaa eikä siitä siten saa kunnon pihviä!
Ranskassakin ne maksaa paremman hinnan lehmän lihasta kuin sonnin lihasta:( Mutta onneksi suomalainen kulinarismi on niin paljon sivistyneempää, niin meillä maksetaan sonninlihasta enemmän;) - lyötäisi tiskille
hinnasta... kirjoitti:
vielä.
Toi 2.80 euroo on aika paljon yläkanttiin.
Vanhoi lehmiä taitaa olla suurin osa mitä toimitetaan teurastamoille ja niistä maksetaan sitten se 1,4-1,8 euroo kilolle! Lihakarjankasvattajat saavat yleensä paremman hinnan lihalle, koska lihantuotantoeläimen ruokinta sekä jalostus keskittyy lihan tuottamiseen. Maitorotuisille eläimille tahtoo kertyä rasvaa josta tehdään sitten teoreettisia vähennyksiä.
Tuli vaan tuo rasva mieleen, kun jokin aika sitten oli jonkun sakemannikokin mietteitä suomalaisesta lihasta kaupan tiskillä, kun siinä ei ole rasvaa eikä siitä siten saa kunnon pihviä!
Ranskassakin ne maksaa paremman hinnan lehmän lihasta kuin sonnin lihasta:( Mutta onneksi suomalainen kulinarismi on niin paljon sivistyneempää, niin meillä maksetaan sonninlihasta enemmän;)naudan lihaa leikattuna samasta kohtaa niin et varmasti tiedä onko lypsylehmää,lihanautaa,sonnia vain vain härkää siitä olen aivan varma.Sehän ei kyllä varmasti pidä paikkaansa mitä nautaa siinä kauppaan tullessa rasiassa todella on.
- eläin joka
vaihtaa SUKUPUOLTA kun se menee teurastamolle ja pistetään lihoiksi.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?
Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa452053En rehellisesti usko et oisit
Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos311650Näin sinusta taas unta!
Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly141434Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa
Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin3511416Nainen, olet jotenkin lumoava
Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel681295- 91291
- 121088
En muuttaisi sinusta mitään
Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul7981- 81972
- 20959