Turkkilaisten ravintoloiden riisi

Mikä lajike?

Siinähän se kysymys jo tulikin. Eli mitä riisä turkkialaispaikat tarjoavat kebabin kanssa?

8

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Basmati

      Basmati. Tosin ei jokaisesta turkkilaispaikasta voi mennä takuuseen, että sielläkin on basmatia.

      • Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.


      • Ihmettelin
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        kun ostin etnisestä kaupasta basmatiriisiä, ja se oli kypsennettynä aivan erilaista kuin se mitä ravintolassa olen saanut. Sekä maku että ulkonäkö. Täytyypä seuraavaksi kosnultoida ravintoloitsiaa.


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?


      • väärin? kirjoitti:

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.


      • alkup.
        väärin? kirjoitti:

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.


      • väärin?
        alkup. kirjoitti:

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.

        monenlaisia, mutta mitä tuo Parta-Arska jo sanoikin, kokeilemalla, on hyvä neuvo.
        Pitkä liotus tietysti hävittää sitä tärkkelystä riisistä, mutta joskus se mielestäni vie myös makua. Pitkän liotuksen etu siis on se, että vaikeempi on siitä saada tahmaista. Lyhyemmällä liotuksella pärjää kun käyttää jo mainitsemaani laakeaa keittoastiaa. Siinä neste haihtuu nopeammin ja voi olla säätämistä lämmön kanssa. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin.
        En kyllä muista yhdessäkään turkkilaisten pitämässä paikassa täällä Suomessa saaneeni kunnollista riisiä. Pojat käyttävät niitä takuuvarmoja riisejä (ei puuroudu), jotka eivät mielestäni ole hyviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      211
      1658
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      141
      1415
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1143
    4. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      58
      1063
    5. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      72
      1015
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      106
      932
    7. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      54
      930
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      860
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      840
    10. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      31
      774
    Aihe