https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/c66d9c7d-31fe-4dcb-8cbc-ca89d52bf2ec
"Kyyhkysen keskisormi on videolla valtavan turvonnut ja sinertävän punainen. Siihen on juuttunut kolme sormusta. Päivystyksessä tiukasti kiinni jumittuneet sormukset saadaan lopulta sahattua irti erityisellä sormussahalla."
Palstalaisilla tuskin on sormuksia vasemmassa nimettömässä, mutta onko kiinni turvonneita sormuksia sormissa.
Meikäläinen ei sormuskia käytä, eikä sormeen sormusta laita.
Monesti näkee jopa tv kokkiohjelmassa sormus sormisten leipovan sormukset sormissaan ja tekevän ruokaa sormustimet sormissa.
Sehän on suuri hygienia riski sormus sormessa vaikka pullaa leipomassa.
Sormen ja sormustimen väliin kertyy kaikenlaista epähygieenistä, eikä lähde pesemällä minnekään.
Monesti näkee myös vanhoilla aviopareilla ja leskillä sormus vasemmassa nimettömässä, joka on ollut vuosikymmeniä paikallaan ja tuskin koskaan irroitettu ja sormi pullea kummaltakin puolen sormusta, ettei se sietä irti lähde.
Onko sormukset jumissa sormessa
6
378
Vastaukset
En käytä sormuksia, enkä itseasiassa omistakaan kuin yhden sormuksen. Joku mielialasormus vuodelta lapsuus ja nuoruus. Saanut sen joltain kaverilta muistaakseni lahjaksi.
En kyllä tiedä varmaksi sanoa missä se on.
Kaikki entiset kihlasormukset ja vihkisormus on laitettu romukultaan. En säästele sellaisia. Ja nykyisiä kihla- ja vihkisormuksia ei ole eikä tule.Jossain vanhoissa valokuvissa voi näkyä vasurissa kihla- ja vihkisormus vielä, mutta ne kuvat on jo 12 vuotta vanhoja. Ainakin facessa on ollut moottoripyörän päällä istuvasta minusta kuva, jossa vielä näkyy vihkisormukset.
- Anonyymi
2x parempi keino: viilennä sitä sormea ja sitten saippuaa, koska jää pienentää verisiuonia ja se sormi pienenee samalla ja sitten saippuaa :D
Siinä olet oikeassa että hygieniasyistä ei saisi leipoessa ja raaka-aineita käsitellessä käyttää käsissä mitään koruja.
Vaikka mun kokkikoulu -ajoista on lähes 20 vuotta aikaa (valmistuin -02), muistan että ensimmäisenä koulupäivänä saatiin tiukat ohjeet joita tuli kaikkien noudattaa. Sormuksia tai muita koruja ei saanut olla keittiössä ollessa sormissa, eikä edes kelloa ranteessa. Kynnet piti olla niin pojilla kuin tytöillä lyhyet, eikä kynsilakkaa saanut olla kynsissä. Ei edes väritöntä, kynsikoruista puhumattakaan. Jos sai sormeen haavan, piti sen jälkeen käyttää kumihansikkaita niin kauan että haava parani umpeen. Hiukset piti pitää lyhyenä tai pitkät hiukset ponnarilla/letillä, ja myssyn tai suikan alla. Tiukoille määräyksille on syynsä.
Itse en sormuksia nykyään juurikaan käytä, mutta kihloissa ollessani pidin sormusta yötä päivää nimettömässä. Tosin pyörittelin sitä useamman kerran päivässä sormessa, ja jos tuntui että sormi oli turvoksissa ja sormus tiukassa, saatoin ottaa sormuksen siksi päiväksi pois antaen turvotuksen laantua. Kun sormi oli taas normaali, laitoin sormuksen takaisin sormeen.- Anonyymi
Hiukset täytyy olla myös peitetty jos on töissä ravintolan keittiössä, suurtalous keittiössä, kolun keittiössä ja eines tehtaalla.
Varmaan partakin pitää olla suojattu parrakkailla miehillä, kun partakarvoja aina jonkun verran irotaa, kun meikäläisellä on parta, ei mikään pitkä, mutta irronneita partakarvoja on kirjoitus pöydällä ja myös tietokoneen näppäimistölle niitä on muutama pudonnut. Anonyymi kirjoitti:
Hiukset täytyy olla myös peitetty jos on töissä ravintolan keittiössä, suurtalous keittiössä, kolun keittiössä ja eines tehtaalla.
Varmaan partakin pitää olla suojattu parrakkailla miehillä, kun partakarvoja aina jonkun verran irotaa, kun meikäläisellä on parta, ei mikään pitkä, mutta irronneita partakarvoja on kirjoitus pöydällä ja myös tietokoneen näppäimistölle niitä on muutama pudonnut.Kyllä näin on. Sillähän jo kokkikoulussa tulee opetella oikeat tavat sen suhteen mitä työelämässä toimitaan. Sieltähän tulee keittiöalan ammattilaiset. Myös hygieniapassi hankitaan jo kouluaikoina, siis jos on opiskellut passin olemassaolon aikana, eikä hankkimiseen riitä pelkkä henkilötietokaavakkeen täyttö, vaan samalla tavalla on tehtävä testi, kuten esim. tulityökortinkin ja muiden vastaavien saamiseksi on todistettava tietotaitonsa. Samat säännöt ovat myös teurastamoissa, ja ruhojen jatkojalostustehtailla käytössä. Olin harjoittelemassa Euran Kariniemen broileritehtaan henkilöstöruokalan keittiössä, siksi tiedän myös tuon puolen. Nykyisistä tarkoista vaatimuksista en ole selvillä, koska ei ole ollut tarvetta tietää kaikkia standardeja.
Oman hygieniapassin sain kokkikoulussa, ja se on edelleen voimassa, vaikka käyttötarvetta ei ole ollut. Muistaakseni olen niiden ensimmäisten joukossa saaneita, siis siitä kun se passin voimassaolo tuli vaatimukseksi, ja omassa kortissani ei siksi luekaan mitään selkeetä voimassaolo aikaa, kuten käsittääkseni nykyään on. Tosin täytyy tunnustaa etten kaikkia vaadittavia tietoja enää muista, kuten jäähdytyskaapin tai kylmiöiden tarkkaa lämpötilaa, mutta aika moni nykykäytäntö ainakin kierrätyksen suhteen, siis mitä saa laittaa ja mihin, on sama pientalouden ja laitostalouden suhteen. 2000-luvun vaihteessa kun ei joka taloudessa vielä samalla tapaa kierrätetty mitä nykyään, mutta mitä vaadittiin ravintola- ja laitoskeittiöissä jo silloin.
Parroista ja niihin kohdistuneista käytännöistä en tiedä, koska en valmistumisen jälkeen kokin hommia ole päivääkään tehnyt ammatiksi. Kouluaikoina ja jo sitä ennen hajonnut polvi esti jatkuvan seisomatyön tekemisen, ja päädyinkin syksyllä aloittamaan aivan eri alan koulutuksen. Mitä tulee kokkikouluni miespuolisiin oppilaisiin, suurin osa oli tullut kouluun suoraan peruskoulusta, joten ne harvat jotka koulussa olivat, olivat iältään pääosin 15-19 -vuotiaita opiskellessaan. Eikä luokallani ollut ketään miespuolista aikuisopiskelijaa, jotta olisin päivittäin ollut asian kanssa tekemisissä, ja siten se olisi jäänyt mieleen.
Itse aloittaessani amiksessa merikoulussa (yhtenä erikoistumisvaihtoehtona oli suomenkielinen laivakokkikoulutus) opinnot, olin juuri lukiosta päässeenä 19-vuotias, eikä -99 aloittaneissa ollut erillistä yo-pohjaista luokkaa, vaan ensimmäisen ja toisen asteen suorittaneet olivat sekaisin keskenään.
Valmistuin siis suurtalouskokiksi 2002, vaikka alunperin Raumalle merikouluun hain ja pääsin nimenomaan laivakokiksi haluamisen takia. Siihen aikaan Rauma ja Kotka olivat ainoat paikkakunnat missä sai suomenkielistä opetusta niihin aikoihin, ja Turussa oli ruotsinkielinen koulutus. Hieman ennen aloittamista Merikoulu (amis), Rauman kauppis ja amis olivat yhdistyneet Rauman Ammatti-instituutiksi, ja sitä mukaa kokkipuolella oli eri puolilla kaupunkia toimipisteitä, missä opetusta annettiin kiertävällä systeemillä. Polven takia en päässyt laivapuolelle, enkä kakkosvaihtoehdoksi ravintolakokiksi, joten päädyin suurtalouskokiksi. Koska meitä suurtalouspuolella viimeisellä vuosilurssilla opiskelevia oli vain kolme, olimme ravintolakokkien kanssa samassa opetuksessa, ja vain omat harjoittelumme teimme suurtalouskeittiössä. Näin ollen mulla oli noin 90 prosenttisesti myös ravintolakokin koulutus, ja sanoinkin aina että osaan paistaa paremmin pihvin kuin tehdä 500 hengelle sapuskaa. Myös flambeeraus on hallinassa. Tai ainakin on ollut...siis ruuan liekitys. Tokan vuoden olimme tarjoilijoiden kanssa samassa ryhmässä, jolloin vielä kaikilla, myös tarjoilijoilla, oli keittiökoulutusta perusopinnoissaan. Joten hallitsen myös tarjoilun.
En osaa näköjään kirjoittaa tiivistetysti. Sorry.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1824290
- 341584
Minulta loppuu aika
Halusin olla täydellinen. Nyt näyttää siltä että viimeinen kiristys jää puolitiehen, sillä h-hetki on jo ihan kohta käsi401500Syvälliset keskustelut
Olisivat tärkeintä ensisijaisesti hänen kanssaan Tulisi sellainen hetki, mutta kaikki meni pieleen251484Olisipa sitä henkisesti eheämpi ja rohkeampi
mikään maallinen mammona ei itseäni kiinnosta, eikä sen menetys kiinnostus. Mutta kun kohtaa jonkun sykäyttävän ihmisen,201375- 1121306
Kyllähän tämä vähän kirpaisee
Mutta oman sisäisen rauhan vuoksi jätän sinut nyt historiaan. Todennäköisesti olet jo sinäkin mennyt eteenpäin. Olipah381187Moi, nainen
Tunnustan, olen heikkona sun hymyyn, ja sekään ei auta yhtään, että sulla on täydellinen nenä. Joten ensi kerralla, kun301180- 191139
Sulla on uskomaton luonne
Saat minut hetkessä iloiseksi, tai sanotaan nyt niin, että ajatus sinusta saa sydämeni hyppimään riemusta. En vain saa s441038